PRESENTACIÓ

Casa del Rellotge 1855- 2014 de la indústria a la cultura, té com a objectiu recuperar i mostrar la història de l’edifici que actualment ocupa el centre cívic, des del seu inici, és a dir el moment de la seva construcció, fins a l’actualitat, coincidint que al 2014 es compleixen 30 d’anys des de la seva inauguració com a equipament cultural. El programa preveu recuperar i documentar la trajectòria  de l’edifici, vinculada al passat industrial del barri , a partir de diferents activitats en diversos formats.

El marc de referència principal és el centre cívic Casa del Rellotge, conegut per a l’àmplia majoria de veïns/es de La Marina, dels quals molts en tenen alguna mena de vincle i/o record associat , relatiu al seu sentiment de pertinença al barri. Aquest sentiment abasta la història del barri, dins la qual hi ha una memòria col·lectiva de la fàbrica de Can Farrero a la qual molts veïns i familiars hi van treballar cap a mitjans del s XX, posteriorment es recorda la recuperació de l’edifici de la Casa del Rellotge, com a equipament públic i de l’entorn com a zona enjardinada.

És per això, que la proposta va orientada a la recuperació de documentació i la seva posterior exhibició, la divulgació del passat històric i comunitari del barri i la revaloració de l’equipament, considerant així, noves possibilitats culturals, dins un projecte propi del centre cívic però que busca dinamitzar i implicar a la comunitat més propera, i a tots aquells grups i/o entitats que en vulguin participar. Amb aquesta recuperació i mostra del passat, el principal objectiu d’aquest projecte esdevé, preservar el llegat històric del barri de La Marina.

Així doncs, els principals destinataris són veïns i veïnes que visquin o hagin viscut als barris de La Marina, tot i que, les activitats del projecte seran obertes a tothom qui en vulgui assistir, la localització serà l’entorn més proper de la Casa del Rellotge, tot i que més enllà del territori també se’n pot estar interessat , especialment pel contingut de patrimoni industrial i d’història de la ciutat del projecte.

 

La Presentació al blog "De la indústria a la cultura".

Compartir