Primeres jornades de TRENCA/MENTS
Jornades culturals sobre benestar emocional

“TRENCA/MENTS” arriba al barri de la Marina per parlar col·lectivament sobre els malestars emocionals. Aquestes jornades neixen amb la voluntat de coordinar diferents agents del barri i promoure la cultura de l’autocura respecte la gestió de les emocions i la salut mental. Alhora es vol aprofitar per donar a conèixer els recursos existents a La Marina en relació a la salut mental i emocional.

TRENCA/MENTS vol precisament trencar amb els estigmes que hi ha sobre la salut mental i els malestars emocionals. Es busca amb les diferents activitats despatologitzar i desestigmatitzar la cura de la ment, l’intangible de tot ésser.

Aquesta primera edició s’ha organitzat des dels equipaments culturals del barri -la Biblioteca Francesc Candel, el Centre Cívic Casa del Rellotge-Sala Pepita Casanellas i el Centre Cívic La Cadena- i des del CAP de La Marina, el CAP Doctor Carles Ribes i el projecte de Vila Veïna, amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i el Servei de dinamització Juvenil Química.

Resum visual de les primeres Jornades TRENCA/MENTS 2022:

CONFERÈNCIA INAUGURAL amb l’antropòleg Martin Correa i la metgessa de família Ylenia Garcia
Dilluns, 10 d‘octubre

 

KIT DE RECURSOS EMOCIONALS, taller per ampliar i compartir estratègies per fer front a la ràbia, la por o la tristesa, entre d’altres. A càrrec de VilaVeïna i professionals del CAP de La Marina i del CAP Doctor Carles Ribes.
Dimarts, 25 d‘octubre

DESCARREGA'T EL PDF AMB RESUM DE LA SESSIÓ

 

EXPOSICIÓ: Ballar en complicitat. Mostra de treballs realitzats dins l'espai compartit dels membres del grup artístic de Xarxa Sense Gravetat.
Dijous, 3 de novembre

 

COL·LOQUI Ballar en complicitat, amb els participants habituals del taller de Xarxa Sense Gravetat i membres de Ràdio Nikòsia.
Dijous, 10 de novembre

 

Presentació del reportatge documental. Los detectives de la realidad. Amb Dominik Borucki (director del projecte) i Joaquim Noguero (professor de periodisme cultural a la FCRI Blanquerna-URL i crític de dansa de La Vanguardia).
Dilluns, 14 de novembre

 

EN PRIMERA PERSONA. Conversa amb testimonis i veïns i veïnes que han patit problemes de salut mental.
Dilluns, 28 de novembre

 

TEATRE FÒRUM, a càrrec de les dinamitzadores de teatre fòrum interseccional del curs 2021-2022 de la xixa teatre
Dimarts, 13 de desembre a les 18 h

Compartir