Les Veus de la República

LES VEUS DE LA REPÚBLICA

Dimecres, a les 19 h
Entrada gratuïta (cal inscripció prèvia)

Les Veus de la República és un espai de debat sobre aspectes relacionats amb l’organització de la cosa pública (res publica). Ponents i ciutadania parlem de política, sociologia, comunicació, història, economia... des d’una perspectiva teòrica però també pràctica i vivencial.

Organitza: Elsa Corominas i Marta Masats

 

28 de setembre

EL SUÏCIDI. EN PARLEM? - INSCRIU-T'HI AQUÍ!

Amb David Clusa, metge psiquiatre. Cap del Departament de Salut Mental de la Fundació Sant Pere Claver. Membre del Patronat de la Fundació Congrés Català de Salut Mental.

Glòria Balañà, llicenciada en Direcció Escènica i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona (ITB) i professora de l’ITB i de l’Obrador de la Sala Beckett. Ha escrit, dirigit i realitzat diversos espectacles de teatre.

Maria Bascompte, llicenciada en Humanitats i postgraduada en Gestió i Producció d’Espectacles. Ha treballat a l’Associació de Veïns/ es de Sarrià i ara treballa a la Casa Orlandai. Supervivent de suïcidi

 

9 de novembre

VIOLÈNCIES MASCLISTES. MÉS VISIBLES QUE MAI? - INSCRIU-T'HI AQUÍ!

S’entén per violència masclista totes aquelles accions que contribueixen al menyscabament sistemàtic de la dignitat, l’estima i la integritat física i mental de les dones i nenes pel fet de ser-ho. Hi ha consens en la definició i en la pràctica? Qui la pateix? És visible tota la violència? És acumulativa? Hi ha graus? Existeix la violència implícita? En aquestes Veus partirem de nosaltres i plantejarem xifres i reflexions entorn a aquesta temàtica.

Amb Liliana Aragón Castro, responsable de l’àrea d’acció social de l’Associació Hèlia

Marisa Fernández Gálvez, advocada feminista especialitzada en drets de les dones, violències masclistes i drets sexuals i reproductius.

Laura, de Sororitrans (organització no-mixta de persones transfemenines que treballen per ajudar la seva comunitat)

Modera: Jenny Cubells Serra, doctora en Psicologia i professora de la UAB. Una de les seves línies d’investigació és la violència de gènere i el sistema jurídicCompartir