Programació especial

DIA EUROPEU SENSE COTXES

Divendres 15 de setembre.

Tot el dia Dins de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, la Casa Orlandai impulsa una acció d’ocupació de la via pública de caràcter reivindicatiu. La placeta del Xiprer s’omplirà de vida, d’activitats i de verd urbà i convertirem un espai normalment ocupat per cotxes aparcats irregularment en un espai de vida en comunitat.

18 h Taller de reparació de bicis (pàg. 19)

Organitzat per: ECOCO

«14a TROBADA D’IL•LUSTRADORS I IL•LUSTRADORES»

Dissabte 16 de setembre, d’11 a 14 h

La Placeta del Xiprer i el Pati d’en Marcel de la Casa Orlandai es tornen a omplir, un any més, del món de la il·lustració amb contacontes, tallers i un munt d’il·lustradores, Il·lustradors i escriptors que dibuixen en directe i us dediquen els llibres. No us ho perdeu, famílies!

Organitzat per: Llibreria A peu de pàgina amb la col·laboració de Casa Orlandai

PRESENTACIÓ DE LLIBRE

Dimarts 26 de setembre, a les 19 h

Nando Cruz presenta el seu nou llibre, Macrofestivales.

El agujero negro de la música, acompanyat per membres del segell musical associatiu The Indian Runners. Una invitació a reflexionar sobre l’impacte dels grans festivals a la ciutat i a mirar què s’hi amaga al darrere.

FESTA MAJOR DE SARRIÀ A LA CASA ORLANDAI

Del 29 de setembre al 8 d’octubre

La Casa Orlandai se suma a celebrar les Festes del Roser amb una programació plena d’activitats. T’hi esperem!

Divendres 29 de setembre 21.00 h Jam session de Festa Major

Dissabte 30 de setembre 12.00 h L’hort comunitari de l’Espai Gardenyes fa 10 anys! Vine a celebrar-ho amb un VERDmut musical a l’Àgora

Diumenge 1 d’octubre 17.30 h Fes-te els balcons. 12a edició Inici del recorregut: Hort de la Vila Serveis Socials (c/ Hort de la Vila amb Via Augusta) A partir de les 17 h, xocolatada per a tothom!!

Dijous 5 d’octubre 20.00 h Teatre: El florido pensil, de la Cia. J. V. Foix. Taquilla inversa

Divendres 6 d’octubre

17.30 h 1rs Balconets de Festa Major. Itinerari artístic per a infants i famílies. Espai Gardenyes

18.15 h Jocs per a infants + Tallers de circ i creativitat

20.00 h Teatre: Absenta, amb la Cia. Tot Terreny. Taquilla inversa

22.00 h Live Karaoke show amb De Mortimers 00.00 h Les Renatas PD’s

Dissabte 7 d’octubre 13.00 h Concert vermut amb Anna Barrufet, cantautora

ARQUITECTURA A SANT GERVASI SARRIÀ I VALLVIDRERA

Divendres 10 de novembre, a les 18.30 h

Presentació del llibre Arquitectura a Sant Gervasi, Sarrià i Vallvidrera, de Jaume de Oleza, editat per Premsa Local El Jardí. El llibre proposa passejades pels diferents barris del districte que permeten descobrir edificis singulars de totes les èpoques i corrents arquitectònics.

Amb Jaume de Oleza i Jesús Mestre

Organitzat per : El Jardí de Sant Gervasi i Sarrià

LES GRANS DONES MATEMÀTIQUES DE LA HISTÒRIA. QUÈ EN SABEM?

Dilluns 13 de novembre, a les 19 h Entrada lliure (cal inscripció prèvia a www. casaorlandai.cat o presencialment a la Casa)

Les grans dones científiques de la història, i en particular les dones matemàtiques, han estat invisibilitzades i per això no les coneixem. Farem un viatge per les vides apassionants d’algunes grans dones matemàtiques i descobrirem les peripècies que van viure per tal de superar els obstacles de tota mena amb què es trobaven. No podien anar a la universitat, no podien accedir a places de professorat... però aconseguien formar-se per mitjans insòlits i enviar cartes, de vegades amb nom d’home, amb els seus resultats a matemàtics i físics com Einstein entre d’altres.

Amb Margarida Espona Donés. Llicenciada en Matemàtiques per la Universitat de Barcelona i doctora en Matemàtiques per la Universitat Politècnica de Catalunya

SETMANA BACH

Del 20 al 25 de novembre

Amb aquest gran compositor de música barroca com a protagonista, tindrem una setmana amb tot de propostes al seu voltant.

Dilluns 20 de novembre, a les 19 h Concert: A l’altra banda del mar, de Sambach

Dimecres 22 de novembre Les Veus de la República: La vida quotidiana de Johann Sebastian Bach. (vegeu pàg. 6)

Divendres 24 de novembre Concert dins el cicle L’imperdible del divendres: J. S. Bach i el seu temps, amb l’alumnat de l’EMM Can Ponsic. (vegeu pàg. 9)

Dissabte 25 de novembre, a les 11 i a les 12 h Nadons a la Casa Orlandai: Ba ba Bach, de la Cia Com sona. (vegeu pàg 11)

DIA DE LES PERSONES SENSE LLAR: CONVERSES: UNA REALITAT NO TAN LLUNYANA

Dimecres 29 de novembre, a les 19 h

Un any més, generem un espai de trobada amb les companyes d’Assís i del centre Hort de la Vila, de Sant Joan de Déu Serveis Socials, on poder conèixer de prop la realitat de les persones en situació de sense llar a partir del relat en primera persona així com de l’equip professional i del voluntariat que les acompanya. Conversarem en petit format sobre tot allò que ens genera preocupació i ganes de saber-ne més: hi ha persones que no tenen llar amb feina? Per què les dones són més vulnerables al carrer que els homes? Quins drets es vulneren quan hi ha persones dormint al carrer? Podria ser jo?

Organitzat per: Sant Joan de Déu Serveis Socials, Assís i Casa Orlandai

 

Compartir