Cinema a les Voltes
Cinema a la Fresca els dimarts a les 22h.

El cinema és una expressió cultural d’abast universal. El que va començar com un entreteniment popular de fira fa una mica més d’un segle, s’ha convertit en un art que ja forma part del patrimoni cultural de la humanitat; el cinema és el setè art, el més central i important del segle XX.
Des del Centre Cívic Drassanes volem aprofitar que arriba el bon temps i que es van reduint les restriccions per treure al carrer la pantalla gran i oferir projeccions de pel·lícules per a tothom. Així doncs, durant els pròxims dimarts podreu retornar a les places i gaudir de la fresca amb bones pel·lícules d’àmbit local que ens aproparan al dia a dia dels veïns i veïnes i ens deixaran veure algunes de les moltes cares i personalitats que té el barri del Raval.
Us hi esperem!


ACCÉS LLIURE - AFORAMENT LIMITAT
Cal reservar plaça mitjançant l'apilcatiu del web, registrant-se prèviament com a usuari/a (nomès es demana nom complet i telèfon de contacte). INSCRIPCIONS A PARTIR DEL 16/06/2021

 

INSCRIU-TE! 

PETITET:

EL RUMBERO QUE PROMETIÓ LO IMPOSIBLE

 

Dimarts 22 de juny a les 22h.

 

Joan Ximénez és un gitano del Raval barceloní conegut amb el sobrenom de Petitet. Fill d’un palmer del Peret, desde ben jove tenia un somni: portar la rumba catalana als escenaris d’un gran teatre, tal com va prometre a la seva mare poc abans de morir. Tot i les dificultats, sumades a la rara malaltia crònica que pateix i que li provoca alts grausde debilitat muscular, la promesa d’en Petitet comença a prendre forma quan aconsegueix reunir una banda de músics gitanos per tocar junts en una gran orquestra simfònica al Gran Teatre del Liceu.

Dirigeix el documental Carles Bosch, responsablede Balseros (2002) i Bicicleta, cullera, poma (2010).

A les 21’30h. hi haurà actuació musical a càrrec dels rumberos Yumitus i Àngel.

 

LA VAMPIRA DE BARCELONA

 

Dimarts 29 de juny a les 22h.

 

A la Barcelona de principis del s.XX convivien dues ciutats: una burgesa i modernista, l’altra sòrdida i bruta. Ladesaparició de la petita Teresa Guitart, filla d’una rica família, commociona el país i la policia no triga a tenir una sospitosa: Enriqueta Martí, coneguda com “La Vampira del Raval”. El periodista Sebastià Comas s’endinsarà pel laberint de carrers, bordells i secrets del barri del Raval on sap que trobarà la veritat sobre les desaparicions i assassinats macabres de nens que s’atribueixen a la Vampira. Aviat descobrirà que allí s’amaga una elit disposada a ocultar els seus vicis a qualsevol preu.

Punt de trobada: CCD a les 20’30h.
David Herrera, guia turístic de Catalunya i creador de barcelonahistorytour.com, a partir d’un petit recorregut pels voltants del Centre Cívic, previ a la projecció, ens descobrirà llocs que ens recordaran el Raval de principis de 1900, quan va viure Enriqueta Martí i, de pas, conèixer-los in situ. Qui va ser realment aquesta dona, l'època en què va viure, com es va forjar la seva llegenda i com ha arribat fins als nostres dies a través de la ficció en pel·lícules, sèries, novel·les, etc.

 

UN LORO EN LAHORCHATERÍA

 

Dimarts 6 de juliol a les 22h.

 

El famós barri del Raval es troba al mig de Barcelona, al casc antic, prop de l’aigua. Allí on antigament els pescadors compartien els seus pisos petits i barats amb les famílies treballadores, ara immigrants de tot el món caracteritzen la zona. Les seves perruqueries es troben pels carrerons del barri l’una al costat de l’altra. Cada nacionalitat té la seva. Qualsevol que hi entr isembla deixar Espanya enrere per submergir-se en un lloc segur, ple de rituals familiars i records de l’antiga llar. Els perruquers de tota mena interactuen quasi de forma terapèutica amb els veïns del barri. El film explica la història de quatre perruqueries del Raval i els seus clients. Quatre càpsules d’un temps estrany amb persones que vand eixar les seves cases per trobar-ne una de millor.

A les 21’30h. espectacle de dansa a càrrec de Núria Cabo, ballarina de dansa kathak i diplomada al Conservatori Prayag Sangeet Samiti (India). La Núria ens aproparà a la dansa clàssica Índia des de dins, desvelant-nos històries de la mitología hindú (Kathak vol dir literalment “explicar històries”) jugant amb els ritmes de la música que es crea amb el percutir dels seus peus.

 

 

Compartir