Fibromialgia, conviviendo con ella de Manoli Tapias
La salut de les dones i el dret al propi cos

03/05/2022 > 28/05/2022

L'exposició se centra, tal i com reflecteix el títol, en les malalties de la fibromiàlgia i la fatiga crònica. Unes malalties que l'artista Manoli Tapias, expressa a través de la pintura.

Aquesta mostra, itinerant des de fa anys per diferents sales de Catalunya, té com a objectiu difondre i apropar al gran públic aquesta "malaltia incompresa", que fins fa poc no va ser reconeguda per l'Organització Mundial de la Salut. Una malaltia que afecta un 4% del total de la població i que només es pot identificar a través d'uns punts concrets de dolor.

El recull de quadres de Manoli Tapias és una demostració valenta de la superació mental de la malaltia per part de l'artista. Davant d'una barrera incapacitant i limitadora, la Manoli aconsegueix sobreposar-se i plasmar el seu malestar físic per intentar canalitzar el seu dolor a través de la seva expressió: "Jo he escollit l'art per vehicular les emocions i sensacions. Cadascú ha de buscar el seu camí". És un recorregut personal del procés d'aprenentatge i assimilació de la malaltia i els seus dolors.

---

Inauguració i visita guiada: dimarts 3 de maig a les 17.30 h

On: Centre Cívic del Besòs i el Maresme
Adreça: Rambla Prim, 87

Compartir