L'orgullosa

Barcelona es torna a vestir de festa i reivindicació durant el mes de juny per commemorar el Dia Internacional de l’Orgull i defensar els drets i llibertats dels col·lectius LGTBI.

Durant aquest mes, l’Orgull torna a omplir la ciutat, a través d’una programació descentralitzada que acosta la commemoració a cada barri, per fer gaudir de la festa i la celebració tota la ciutadania.

Sota el lema “Orgull de barri” es presenten més de 100 propostes artístiques que visibilitzen la pluralitat de les mirades del col•lectiu. Una programació intergeneracional, transfeminista i interseccional, elaborada en col•laboració amb el Centre LGTBI de Barcelona —gestionat per la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya—, els centres cívics, les biblioteques i els agents de cada districte que durant tot l’any treballen per reivindicar els drets LGTBIQA+.

Aquí teniu la programació de l'Orgullosa del Besòs i el Maresme:

 

EXPOSICIÓ: CORA(je) ¿Cambia el mundo si cambio de género?

Del 16 de juny al 6 de juliol

 

Acte inaugural: Dimarts 27 de juny a les 18h

- Passi del curtmetratge documental "Yo soy una niña".

- Presentació del cicle "Orgull de barri" i l'exposició amb Chrysallis (Associació de famílies d’Infància i Joventut Trans*).

- Visita guiada per l'exposició a càrrec de la fotògrafa Gabo Caruso

 

ACTIVITAT: Com estan representades les persones LGTBIQ+ a la cultura audiovisual?

Dijous 6 de juliol a les 19h a la Sala d’Actes

Des del Centre Cívic, amb la col·laboració de veïnes i referents del barri, fem un recorregut crític per les pel·lícules i sèries que han fet per donar visibilitat al col·lectiu. Porta les teves recomanacions cinematogràfiques i construïm entre totes el Fotogramas LGTBIQ+ del Besòs i el Maresme. Nosaltres posem les crispetes!

Compartir