Carmen Muñoz
Suport a la Creació

CARMEN MUÑOZ

Granada, 1988. Ballarina, coreògrafa, docent i investigadora graduada pel Conservatori Superior de Dansa de l'Institut del Teatre de Barcelona. Desenvolupa la seva carrera professional com a intèrpret en companyies com Marco Vargas & Chloé Brûlé, José Manuel Álvarez, La Fura dels Baus, Juan Carlos Lérida. Des del 2017, moguda per una inquietud pròpia, desplega la seva trajectòria com a creadora amb peces com Catalina Mía, Bailes de Histéricas, i Invocation. Compromesa amb la investigació de la dansa, forma part de la trobada Estancias Coreográficas a Oviedo, Col·lectiu Les Empírcxs i Laboratori de recerca des del flamenc IT a Barcelona. Ha obtingut el Primer Premi de Coreografia i Premi a una ballarina excel·lent per Catalina Mía en diferents certàmens coreogràfics de Madrid 2017-2018. Al 2021, Carmen Muñoz rep el premi a la millor intèrpret per Estudio sobre la histeria al Festival 15m2 i, al 2022, Premi a la millor intèrpret als Premis PAD Andalusia per la seva participació en la peça Origen. Actualment, és docent al Conservatori Superior de Dansa d'Institut del Teatre, i imparteix tallers de creació per diferents ciutats d'Espanya.SOBRE INVOCATION

Invocation és una investigació performativa de la qual l'eix d'estudi són els cossos de la dansa postmoderna: Steve Patxon, Yvonne Rainer i Trisha Brown, i tota la constel·lació històrica que suposen les seves figures.

A través d'elles, Invocation proposa, des del flamenc, un recorregut basat en una exploració física i mística, com una dansa de la invocació, que desemboca al cos present intuïtiu i espontani, en què les fronteres entre dansa postmoderna i flamenc queden difuminades.

Un dispositiu escènic a manera d'experiència, en què a través de l'espai sonor, ofereix un paisatge poètic on conflueix la dansa postmoderna i el flamenc, i que obre el misteri d'un ritual, amb nous vincles i relacions per a una dansa del futur. 

Contacte

 

 

Compartir