Singulars per a gent gran
#CCElCollDesDeCasa

Qui diu que la gent gran i les persones jubilades s'aborreixen? Els veins i  les veïnes del Coll estàn molt ocupades! I perquè no deixi de ser així aquests dies de confinament us proposem activitats de diversos àmbits per mantenir-vos ben actius!

Si vols coneixement de les últimes informacions sobre salut, recomanacions sobre noves tecnologies o si t'agrada la lectura o la costura, segueix les nostres propostes. Només has de fer un click sobre l'enllaç.

 

INFORMACIÓ SALUT

L'Agència de Salut Pública de Barcelona ens facilita la següent informació:

Consells per a persones que estan en aïllament domiciliari 

Consells bàsics per mantenir una alimentació saludable durant el confinament 

Consells per a un confinament saludable 

http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/coronavirus-confinament-saludable.pdf 

ESPECIAL LECTURA

RECOMANACIONS LECTURES JAUME FUSTER 

La Biblioteca Jaume Fuster ens recomana un seguit de lectures per als pròxims dies. Fes clic al document anexxe al final d'aquesta pàgina.

PLATAFORMA EBIBLIO https://catalunya.ebiblio.es/

eBiblio Catalunya és un servei del Sistema de Lectura Pública de Catalunya que fa possible el préstec de continguts digitals (llibre electrònics, documentals, pel·lícules,…) a tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques catalanes. Es pot accedir a aquests continguts a través de diferents dispositius: ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents.

En aquest vídeo-tutorial s’explica clarament el seu funcionament https://youtu.be/BvEFb5TzKdY

AUDIOLLIBRES https://bibliotecavirtual.diba.cat/audiollibresmp3

La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona posa a disposició de tots els usuaris amb carnet de biblioteca el servei gratuït de descàrrega d’audiollibres , en català i castellà, amb la intenció de facilitar i millorar l’accessibilitat a la lectura.

Els audiollibres són llibres parlats, en la seva versió integra de l’obra original. Són llegits en veu alta per locutors i narradors professionals en gravacions a una sola veu , sense música de fons.

ENCARA NO TENS EL CARNET? http://aladi.diba.cat/screens*cat/formulari3_cat.html

Si no tens el carnet de la biblioteca, ara te’l pots fer directament des del catàleg de biblioteques publiques (Aladí).

Mentre duri el confinament i l’usuari no pugui recollir físicament el carnet a una biblioteca, aquest carnet permet accedir a la majoria de continguts digitals :

• Préstec de documents electrònics (llibres, pel·lícules i revistes)

• Descàrrega d’audiollibres

• Accés a “El meu compte” de l’Aladí i a les bases de dades associades a "El meu compte"

• Subscripció a les novetats (quan les biblioteques reobrin), i modificació de dades 

NOVES TECNOLOGIES

Us recomanem diferents aplicacions i plataformes des d'on poder realitzar videotrucades amb les vostres persones estimades:

Whatsaap

Des de la mateixa app mòbil podem realitzar videotrucades d'una manera senzilla. Si vols saber més fes clic AQUÍ 

Google Hangouts

Aquesta aplicació és poc coneguda però la trobarem incorporada com una eina més del nostre compte gmail. Imprescindible tenir compte gmail. *Per aquelles persones que dubten si tenen creat un compte gmail, si teniu un mòbil amb accés a internet efectivament, disposeu d'un compte gmail. Us permet fer vídeotrucades en grup. Per a més informació seguiu aquest vídeo tutorial AQUÍ

Zoom

És un altre plataforma des d'on poder fer vídeotrucades. La trobareu cercant-la des del vostre navegador habitual. 

Us permet fer vídeotrucades en grup. Per a més informació fes clic AQUÍ

ESPECIAL COSTURA

Si t'agrada la costura, et recomanem donar un cop d'ull a la pàgina Coser fácil y más by Menudo numerito, on trobaràs un munt d'idees, patrons i tutorials. Fes clic AQUÍ

 

Compartir