Singulars Bruguera

La Bruguera i el barri del Coll  

La relació de la Bruguera amb el barri del Coll ha estat, sempre, molt estreta. Des dels seus inicis, com a Editorial Gato Negro, molts veïns i veïnes del Coll i d’altres barris propers, hi van treballar. La Bruguera marcava el ritme de la vida, ja que va generar un gran moviment econòmic directe i indirecte (treballs indirectes, comerços, empreses auxiliars…). Fins al seu tancament, la Bruguera va suposar un focus de dinamització social i econòmic que encara és recordat entre el veïnat del Coll. 

El centre cívic ocupa un dels edificis d’aquesta editorial, el barri on va nèixer el 1912. Conscients de la seva i importància, des de 2009, hem engegat un projecte de recuperació de la memòria històrica d’aquesta gran editorial amb l’objectiu de donar a conèixer l’important llegat que va generar.

Us presentem una iniciativa que cerca la recuperació de la memòria i l’obra dels molts grans dibuixants d’aquest país. Es tracta del portal Humoristanhumoristan.org  Un portal – museu de l’humor gràfic de tots els temps. 

És molt interessant entrar-hi i llegir les entrevistes, ressenyes i artícles sobre la memoria del còmic la nostre país. Un bon exemple de tot això, és aquesta entrevista a Miquel Pellicer, dibuixant i director editorial a l’antiga Editorial Bruguera i de Jose Luís Martin, director de publicacions, entre les quals va dirigir El Jueves. A càrrec de Jordi Riera, fundador juntament amb J.L. Martin del portal Humoristan, en Miquel Pellicer ens dona una visió molt interessant de la vida de la Bruguera. Des de dins. Aquí teniu l'enllaç

Compartir