Nosaltres fem barri

Dissabte, a les 10h

28/10/2017
Preu: Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia

Les diferents entitats, col•lectius i dones que treballen amb perspectiva de gènere al Poble-sec, organitzen un espai de trobada on compartir experiències, enfortir la xarxa feminista al barri i visibilitzar els seus projectes, creant un espai de reflexió col•lectiva.

A la plaça del Sortidor hi haurà un punt d'informació amb els projectes que es desenvolupen al barri en clau de gènere així com una selecció de llibres clàssics i actuals sobre feminisme, cedits per la biblioteca Francesc Boix. A més, les companyes de Poble-sec feminista portaran els seus protocols plens d'idees per construir una Festa Major amb perspectiva feminista, i La Raposa tindrà una mostra dels llibres que pots trobar al seu espai, a més d'informació dels tallers que organitzen.

HABITAR EL FEMINISME

Debat entre les 12 h i les 14 h

Dinamitzat per L'etnogràfica. Antropologia per a la transformació social

Proposem un debat obert a la plaça del Sortidor on ens puguem aplegar dones diverses del barri per debatre a l’entorn del(s) feminisme(s): què és per a nosaltres? Per a què ens serveix? Quin és el feminisme que necessitem? Entenent el feminisme com un moviment i una teoria d'alliberament en constant construcció per detectar i combatre les opressions que ens travessen en un sistema patriarcal, capitalista i racista també en constant mutació, necessitem espais de reflexió que ens permetin pensar i repensar la nostra lluita per tal que aquesta reconegui i s'adapti a les nostres necessitats diverses, per construir un feminisme que sigui habitable i que no reprodueixi les lògiques de la dominació contra les quals ens rebel·lem.

Serà una activitat mixta però intentant que els cis-homes no facin un ús extensiu de l'espai i el temps, i prioritzant que siguin les dones les que parlin. Els homes que intervinguin ho faran per explicar com poden contribuir a la lluita feminista.

Centre Cívic El Sortidor

EL CARRER ÉS NOSTRE*

Taller de 10h a 12h

A càrrec de Cúrcuma

Fomentarem la consciència social i personal sobre l'assetjament sexual vers les dones en els espais públics com a estratègia de prevenció de violències de gènere.

COSSOS VISIBLES*

Taller de 12 h a 14 h

A càrrec d’Antonella D’ascenzi, del col·lectiu Rayuela Teatre i Dansa

Construirem la idea de visibilitat/invisibilitat del cos femení per aprendre a conèixer-nos i expressar-nos amb el moviment. Jugarem per crear noves presències des de la dansa i el gènere: reflexionarem com ser present i no desaparèixer en l’espai, per situar-nos en el present respectant els nostres desitjos i relacionant el cos amb una cultura no masclista.

Cal portar roba còmoda.

INTRODUCCIO A LA SERIGRAFIA*

Taller de 12 h a 14 h

A càrrec de La Raposa i La Tinta

Aprendrem les tècniques bàsiques d'estampat sobre tèxtil a través de la serigrafia. En alguna peça de roba teva (samarreta, draps, bosses...) estamparem diferents dissenys i aprendrem elements bàsics de la tècnica de la serigrafia.

TEATRE DE LES OPRIMIDES I GÈNERE*

Taller de 12 h a 14 h

A càrrec d’Averlasailas: teatro de lo posible

Es proposa un taller participatiu on es posaran en pràctica diferents dinàmiques, jocs i exercicis de la metodologia del teatre de l’oprimit per reflexionar i aprofundir en els conceptes de feminitat i masculinitat. Reflexionarem a l’entorn dels rols atorgats als diferents gèneres mitjançant jocs teatrals. Coneixerem i prendrem consciència de les pròpies vivències “violentes” en el marc de les desigualtats de gènere

 *Tallers adreçats a dones, lesbianes i trans

INSCRIPCIONS

Presencials de dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 17 a 21 h

Per telèfon al: 934 434 311 

En l’adreça electrònica: ccelsortidor@bcn.cat   

Organitzen: Entitats feministes del Poble-sec en col·laboració amb el Centre Cívic El Sortidor

On: Plaça del Sortidor

Compartir