Iniciatives sostenibles

Dissabte, a partir de les 10h

16/06/2018
Preu: Entrada lliure

La Setmana de la Sostenibilitat i el Medi Ambient ens serveix com a marc per donar veu a les entitats i iniciatives veïnals del Poble-sec que cada dia fan petits canvis en els hàbits familiars, laborals i personals per entendre que el canvi climàtic és responsabilitat de tothom.

Sota el lema de “Poble-sec sostenible” hem anat coneixent quin és el cicle de l’aigua, què entenem per consum responsable, quins són els principis de l’economia social i solidària, com estalviar energia a les llars i les claus per no malbaratar el menjar.

Diverses entitats i col·lectius del Poble-sec organitzaran activitats, tallers i debats al voltant d’aquest tema.

PUNT D’INFORMACIÓ

Espai d’informació de les iniciatives de barri que treballen per fomentar la corresponsabilitat ciutadana amb el medi ambient, creant i reforçant una comunitat cada dia més gran, que pensa i actua de manera sostenible. Si vols conèixer quines opcions de consum responsable existeixen actualment al barri, i quines iniciatives treballen per conscienciar la població sobre l’impacte ecològic dels estils de vida actuals, apropa’t al punt d'informació i suma’t a la xarxa de Residu Zero del Poble-sec.

Dissabte 16, a partir de les 10.30 h

CAMINS DEL PLÀSTIC

Taller actiu

Coneixerem el camí del plàstic fins arribar a les nostres mans, l’impacte mediambiental que es genera al llarg del seu recorregut i descobrirem com reduir-ne el consum. 

Recomanat a partir de 5 anys.

 

UN MAR DE PLÀSTIC

Taller creatiu

Farem una immersió aquàtica per trobar el plàstic amagat alhora que sensibilitzarem els infants sobre els riscos del plàstic que desemboca al mar, tant per al medi ambient, com per al consum de peix. Porteu el plàstic des de casa i entre tots i totes construirem una exposició per denunciar-ne l’abús.  Recomanat a partir de 5 anys.

 

ANTIPLÀSTIKS

Taller alternatiu. Espai comunitari.

No deixem que el plàstic sigui com un peix a l’aigua! Comparteix el teu compromís, comença a estirar del fil i fer realitat un barri residu zero.

A càrrec de Justine Roux i Lucile Fouquet 

 

NETEJA DE LA LLAR I HIGIENE PERSONAL

Taller pràctic

Dissabte 16 de juny, a les 11 h

Crearem un espai en el qual els assistents podran conèixer senzills trucs d'higiene personal i de neteja de la llar amb el menor impacte ambiental.

Ens hem acostumat a netejar la casa amb productes de gran toxicitat que contaminen les aigües. A més, tots venen envasats en plàstic, així que produïm residus que no són biodegradables i tenen un enorme impacte ecològic.

Amb aquesta activitat, donarem eines senzilles, econòmiques i accessibles per a tothom,

que ens permetran donar-li la volta a aquesta realitat. Algunes de les pràctiques que comentarem són la compra de productes d'higiene i cosmètica a granel, l’ús de productes bàsics, com són el sabó pur, bicarbonat de sodi, percarbonat de sodi, vinagre, aigua oxigenada, oli d'oliva, oli de coco i explicarem diferents maneres d'utilitzar-los a casa en substitució dels productes típics d'higiene personal i de la llar. També explicarem com substituir estris de plàstic per altres de menor impacte ambiental i mostrarem diferents alternatives. I finalment, el “fes-ho tu mateix” doityourself, presentarem  alguns productes bàsics preparats i compartirem receptes amb el públic.

A càrrec de l’ecocosmopolita

 

A TAULA "RESIDU 0"

Xerrada taller

Dissabte 16 de juny, a les 12 h Veurem “què es cou" darrere el model d'alimentació i construirem receptes coherents amb el principi "residu 0". Parlarem, cuinarem, tastarem i compartirem idees per participar activament en la transformació del mercat alimentari, fent petits canvis en els nostres hàbits de consum dins i fora de casa.  Les idees aportades es penjaran a l’espai comunitari.

A càrrec de Barrinar

 

On: Plaça del Sortidor

Compartir