Río Senegal: El reflejo de la dignidad

L’exposició conté una selecció de les imatges realitzades pel fotògraf italià Aldo Pavan, dins del projecte Fortalecimiento de la organización y producció agrícola sostenible en Guédé Village i Guédé Chantier realitzat per la Fundació Musol i finançat per l'Obra Social La Caixa, al departament de Podor, una petita regió situada al nord del Senegal.

Com passa en la majoria de països exportadors, les poblacions agrícoles de Guédé Village y Guédé Chantier (Senegal) pateixen inseguretat alimentària a causa de les dinàmiques del mercat global. La demanda supera amb escreix la seva capacitat productiva i la població es veu obligada a importar els seus propis aliments. Davant d’aquesta situació els productors locals van organitzar-se per promoure perímetres agrícoles comunitaris amb accés a sistemes de rec per tal d’augmentar la producció dels cultius i diversificar-los i així poder autoabastir-se.

Aquest projecte d’empoderament alimentari i sostenibilitat ha contribuït al desenvolupament econòmic d’una regió extremadament pobre aconseguint un increment i diversificació de la producció agrícola sobretot en el cultiu i transformació de l’arròs i la ceba i creant una xarxa per enfortir les organitzacions agràries de la zona. Una iniciativa que ha fet realitat alguns dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) promoguts per l'ONU a Transformar el nostre món: Agenda 2030.


Documental sobre Río Senegal

Compartir