Cuina d'Iran

Compartim dos plats tradicionals de cuina persa del taller en família amb Abrazo Cultural. Mentre preparàvem un entrant, un plat principal i uns postres molt apreciats a l’Iran, Ulduz Ghashghaei ens parlava sobre la cultura del seu país d’origen. Com sempre que tenim la oportunitat de col·laborar amb Abrazo Cultural, no només cuinem receptes sinó que també cuinem vincles!

Per acompanyar aquest àpat i aprendre més sobre gastronomia persa us recomanem el llibre Iran. Receptes i costums gastronòmics de Quico Alsina i Anna Maria Briongos, que podeu descarregar aquí. Hi trobareu les elaboracions més populars i les cerimònies més importants relacionades amb l’alimentació.

AMANIDA SHIRAZI

Ingredients:

4 tomàquets mitjans
2 cogombres petits
1 ceba mitjana
3-4 culleradetes de suc de llima fresca
2-3 culleradetes d’oli d’oliva verge
200 g menta fresca (o 1 culleradeta de menta seca)
1/4 culleradeta de sal
1/6 culleradeta de pebre negre

Preparació:

Rentar i pelar els cogombres. Rentar els tomàquets i la menta. Pelar la ceba.
Tallar els cogombres, els tomàquets i la ceba molt finet i barrejar.
Picar la menta molt fina i afegir.
Afegir el suc de llima fresca, oli d’oliva, sal i pebre negre.

ESTAMBOLI

Ingredients:

3 tasses d’arròs 300 g
1 ceba itjana picada
2 - 3 tomàquets mitjans ratllats
2 patates mitjanes tallades a daus
3 cullerades de pasta de tomàquet
Sal i pebre vermell
8 cullerades d’oli


Preparació:

Escalfar 4 cullerades d’oli en una olla a foc mig i fregir la ceba durant uns 6 minuts per tal que agafi una mica de color.
Afegir la pasta de tomàquet i continuar fregint durant 2 minuts.
Afegir el puré de tomàquets i patata i barrejar fins que arrenqui el bull.

Compartir