Entrevista a Chiara Monterotti
Alimentació i sostenibilitat

Presentem un cicle d'entrevistes per seguir promovent l'alimentació saludable i sostenible mentre el centre segueix tancat. Comptarem amb les veus de diferents professionals del món de la cuina, que compartiran els seus coneixements sobre diversos camps de la gastronomia.

Comencem descobrint quin paper juga l'alimentació contra l'emergència climàtica. Per això conversem amb Chiara Monterotti, veïna del Poble-sec implicada en diversos dels projectes d’economia social i solidària del barri.

Ens parla de l'impacte que tenen els nostres hàbits de consum sobre el planeta i ens dona algunes pistes per actuar des de casa:


La Chiara ha creat l'associació Som la Clau, un projecte amb seu al Poble-sec que impulsa la transició ecològica als barris i les escoles de Barcelona. A l'entrevista, la Chiara també ens parla del protagonisme que han de tenir els infants en el procés de canvi de consciència ecològica.

Al següent vídeo l'alumnat de l'Escola Tres Pins ens explica com han canviat els seus hàbits de consum:

Com millorar els nostres hàbits de consum? Com podem ser més sostenibles en el dia a dia? Fa un any l'alumnat de les escoles del Poble-sec presentava al Sortidor les conclusions del treball que van preparar dins del Compromís de Consum Responsable a les escoles de Poble Sec, un projecte que desenvolupen Som La Clau i Cooperasec


La Chiara Monterotti és una persona tan compromesa amb el barri com amb l’estat ambiental del planeta, i, per això, es va especialitzar en arquitectura sostenible i va dedicar la seva tesi doctoral a les certificacions ambientals d’edificis.

Perquè "el futur de l'arquitectura serà sostenible o no serà", afirmava en aquesta entrevista a La Fàbrica del sol, equipament a qui la Chiara va concedir la màxima puntuació possible del Sello Verde, un sistema d’indicadors que estableix la qualitat ambiental d'un edifici.

 

Compartir