Estofat de cigrons
Ingredients:
- 120 g de cigrons
- 250 ml de llet evaporada (es pot substituir per llet de coco per fer un plat vegà)
- 250 ml caldo de pollastre (també es pot substituir per un caldo vegetal par fer un plat vegà)
- 1 ceba
- 1/2 carabassó mitjà
- Fulles verdes (espinacs, bledes, col kale...)
- 1 all
- Trosset de gingebre (mateixa quantitat que l’all)
- Oli d’oliva
- Sal, pebre, cúrcuma i una caiena.
Preparació:
- Si els cigrons són secs, posar-los en remull el dia anterior en aigua abundant i després coure’ls durant 1 hora, també en aigua abundant. Una vegada cuits, escórrer-los i reservar. Si els cigrons ja estan cuits, rentar-los una mica sota l’aixeta i escórrer-los bé.
- Es piquen l’all i el gingebre ben fins i es posen a sofregir en 2 cullerades d’oli d’oliva.
- Just després s’hi afegeix la ceba tallada a daus, salpebrem, i hi afegim el toc de picant al gust, com una caiena picada (opcional).
- Quan la ceba comenci a tornar-se transparent s’afegeix el carabassó tallat a daus i tornem a salpebrar.
- Quan el carabassó estigui mig fet s’hi afegeixen els cigrons i tornem a salpebrar. Quan els cigrons hagin agafat temperatura afegim una cullerada sopera de cúrcuma i removem bé per integrar.
- Afegir la llet evaporada i el caldo i ho deixem reduir fins que quedi cremós. Removem de tant en tant vigilant que no se’ns enganxi al fons.
- Quan hagi reduït, afegim les fulles verdes i seguim removent fins que s’integrin.
- Al cap de pocs minuts el plat estarà llest per servir.
Recepta de Pon C.