Estofat de cigrons

Ingredients:

  • 120 g de cigrons
  • 250 ml de llet evaporada (es pot substituir per llet de coco per fer un plat vegà)
  • 250 ml caldo de pollastre (també es pot substituir per un caldo vegetal par fer un plat vegà)
  • 1 ceba
  • 1/2 carabassó mitjà
  • Fulles verdes (espinacs, bledes, col kale...)
  • 1 all
  • Trosset de gingebre (mateixa quantitat que l’all)
  • Oli d’oliva
  • Sal, pebre, cúrcuma i una caiena.

 Preparació:

  1. Si els cigrons són secs, posar-los en remull el dia anterior en aigua abundant i després coure’ls durant 1 hora, també en aigua abundant. Una vegada cuits, escórrer-los i reservar. Si els cigrons ja estan cuits, rentar-los una mica sota l’aixeta i escórrer-los bé.
  2. Es piquen l’all i el gingebre ben fins i es posen a sofregir en 2 cullerades d’oli d’oliva.
  3. Just després s’hi afegeix la ceba tallada a daus, salpebrem, i hi afegim el toc de picant al gust, com una caiena picada (opcional).
  4. Quan la ceba comenci a tornar-se transparent s’afegeix el carabassó tallat a daus i tornem a salpebrar.
  5. Quan el carabassó estigui mig fet s’hi afegeixen els cigrons i tornem a salpebrar. Quan els cigrons hagin agafat temperatura afegim una cullerada sopera de cúrcuma i removem bé per integrar.
  6. Afegir la llet evaporada i el caldo i ho deixem reduir fins que quedi cremós. Removem de tant en tant vigilant que no se’ns enganxi al fons.
  7. Quan hagi reduït, afegim les fulles verdes i seguim removent fins que s’integrin.
  8. Al cap de pocs minuts el plat estarà llest per servir.

Recepta de Pon C.

Compartir