Ingredients:
- 400 g de llenties cuites
- 2 porros
- Oli d'oliva
- Un manat de fulles de coriandre fresc (cilantro)
- 2 cullerades de coriandre en pols
- Un manat de fulles de menta
- Una culleradeta de vinagre
- 1 cullerada de mel
- 1 cullerada de salsa de soja
- Una mica de pebre
Preparació:
- Escorrem les llenties del seu suc i les posem en una safata de servir. Reservem.
- Netegem els porros. Per fer aquesta recepta farem servir la part blanca dels porros (la resta del porro la podem utilitzar per fer un caldo vegetal: hi afegim pastanaga, ceba, patata i/o altres verdures).
- Tallem la part blanca dels porros a rodelles fines. Els passem per la paella amb poc oli juntament amb el manat de fulles de coriandre tallades. Ho deixem rossejar a foc suau fins que els porros estiguin transparents i agafin color. Quan siguin cuits, parem el foc i reservem.
- En un morter o una batedora elèctrica, piquem el coriandre en pols, juntament amb les fulles de menta. Posem la mescla en un bol i li afegim a mà el vinagre, la mel i la salsa de soja. Barregem bé, Finalment hi afegim l'oli d'oliva a poc a poc fins que ens quedi una salsa lligada tipus vinagreta.
- Finalment, tirem els porros sobre les llenties i barregem amb compte. Amanim la mescla de llenties i porros amb la salsa de coriandre i remenem perquè tot s'impregni bé.
- Acabem el plat empolvorant-ho amb pebre (optatiu).
Nota: si no trobeu coriandre fresc, el podeu substituir per julivert.
Recepta de Rosa Montoriol d'Oliisucre