Llenties amb salsa de coriandre

 

Ingredients:

  • 400 g de llenties cuites
  • 2 porros
  • Oli d'oliva
  • Un manat de fulles de coriandre fresc (cilantro)
  • 2 cullerades de coriandre en pols
  • Un manat de fulles de menta
  • Una culleradeta de vinagre
  • 1 cullerada de mel
  • 1 cullerada de salsa de soja
  • Una mica de pebre

Preparació:

  1. Escorrem les llenties del seu suc i les posem en una safata de servir. Reservem.
  2. Netegem els porros. Per fer aquesta recepta farem servir la part blanca dels porros (la resta del porro la podem utilitzar per fer un caldo vegetal: hi afegim pastanaga, ceba, patata i/o altres verdures).
  3. Tallem la part blanca dels porros a rodelles fines. Els passem per la paella amb poc oli juntament amb el manat de fulles de coriandre tallades. Ho deixem rossejar a foc suau fins que els porros estiguin transparents i agafin color. Quan siguin cuits, parem el foc i reservem.
  4. En un morter o una batedora elèctrica, piquem el coriandre en pols, juntament amb les fulles de menta. Posem la mescla en un bol i li afegim a mà el vinagre, la mel i la salsa de soja. Barregem bé, Finalment hi afegim l'oli d'oliva a poc a poc fins que ens quedi una salsa lligada tipus vinagreta.
  5. Finalment, tirem els porros sobre les llenties i barregem amb compte. Amanim la mescla de llenties i porros amb la salsa de coriandre i remenem perquè tot s'impregni bé.
  6. Acabem el plat empolvorant-ho amb pebre (optatiu).

Nota: si no trobeu coriandre fresc, el podeu substituir per julivert.

Recepta de Rosa Montoriol d'Oliisucre

Compartir