Albergínies farcides de carn

Ingredients per a 6 o 7 racions:

  • 7 albergínies grosses
  • 500 g de carn de vedella picada  
  • 500 g de carn de porc picada
  • 800 g de tomàquet natural triturat (1 llauna gran)
  • 2 cebes grans (o 3 si són més petites)
  • 2 dents d’all
  • Pa ratllat
  • Formatge ratllat per gratinar
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva 

 Preparació:

  1. Tallar les albergínies per la meitat i coure-les al forn fins que estiguin toves. Se’ls hi pot der uns talls al voltant i al mig perquè després siguin més fàcils de buidar.
  2. En una paella o cassola amb una mica d’oli, coure la carn. Reservar-la.
  3. Tallar la ceba i els alls ben petits i sofregir-ho a la mateixa paella. Afegir sal al gust.
  4. Una vegada ben sofregida la ceba, afegir la carn que havíem reservat i el tomàquet. Salpebrar al gust.
  5. Coure a doc lent fins que tots els ingredients estiguin integrats i no hi hagi líquid.
  6. Mentrestant, buidar les albergínies amb l’ajut d’una cullera i tallar-la en quadrats petits. Vigilar no buidar-la massa perquè no es trenqui per sota.
  7. Afegir l’albergínia a la cassola on tenim la carn i coure tot junt uns 5-10 minuts més.
  8. Omplir les albergínies i col·locar-les sobre una plata de forn.
  9. Una vegada plenes, posar-hi una capa de pa ratllat i formatge ratllat per sobre.
  10. Gratinar al forn fins que el formatge es fongui i agafi color daurat.
  11. Es piquen l’all i el gingebre ben fins i es posen a sofregir en 2 cullerades d’oli d’oliva.
  12. Just després s’hi afegeix la ceba tallada a daus, salpebrem, i hi afegim el toc de picant al gust, com una caiena picada (opcional).
  13. Quan la ceba comenci a tornar-se transparent s’afegeix el carabassó tallat a daus i tornem a salpebrar.
  14. Quan el carabassó estigui mig fet s’hi afegeixen els cigrons i tornem a salpebrar. Quan els cigrons hagin agafat temperatura afegim una cullerada sopera de cúrcuma i removem bé per integrar.
  15. Afegir la llet evaporada i el caldo i ho deixem reduir fins que quedi cremós. Removem de tant en tant vigilant que no se’ns enganxi al fons.
  16. Quan hagi reduït, afegim les fulles verdes i seguim removent fins que s’integrin.
  17. Al cap de pocs minuts el plat estarà llest per servir.

Recepta d'Helena Martin

Compartir