Pastís suec de poma

Ingredients:

  • 4-5 pomes Gala de Girona (aprox. 1 Kg). La temporada de recollida és l'agost, però n'hi ha gairebé tot l'any.
  • 1 ou
  • 150 g de fruits secs (pot ser només nous o barrejar nous, ametlles i avellanes).
  • 150 g farina integral
  • 100 g oli d'oliva suau
  • Una mica de mantega per untar el motlle
  • Una mica de sucre morè per decorar
  • Canyella

Elaboració:

  1. Untar amb mantega un motlle pel forn de uns 25 cm de diàmetre.
  2. Netejar i laminar la poma (es pot deixar la pell, sobre tot si són ecològiques)
  3. Col·locar els grillons al motlle, empolsar amb canyella al gust i barrejar per tal que la poma s'impregni de la canyella. 
  4. Escalfar el forn a 180 ºC 
  5. En un bol, batem l'ou, afegim l'oli, la farina i els fruits secs prèviament triturats amb un morter (deixem una mica de fruits secs triturats per decorar la superfície).
  6. Abocar la barreja sobre la poma al motlle.
  7. Espolsar amb una mica de sucre morè i la resta dels fruits secs, a mode de decoració. 
  8. Posar al forn a mitja altura, uns 50-60 minuts a 180 ºC. 

Recepta de Silvia Rodríguez. Blog: Koalas en la cocina

 

Compartir