COCCIÓ BÀSICA
Ingredients per a 4-6 persones:
- 250-300 g de llenties
- 2 fulles de llorer i un all
- Aigua filtrada
- Sal
- Opcionalment un trosset d’alga kombu
PREVIS:
- Remullar les llenties unes 8 hores.
ELABORACIÓ:
- Posa a coure les llenties en aigua freda amb dues fulles de llorer, una dent d’all i l’alga Kombu (si en tens).
- Quan comenci a bullir retira l’escuma que es vagi formant.
- Tapa la cassola i continua la cocció a foc mínim uns 20 o 30 minuts.
- Sala-ho cap al final
SALTEJAT BÀSIC
Ingredients per a 4-6 persones:
- Dues cebes, una penca d’api i dues pastanagues.
- Opcionalment, espècies al gust: comí, fonoll, curri…
- Julivert per decorar.
- Oli, sal i pebre.
- Un rajolí de vinagre (que fa el llegum més digestiu), si agrada.
PREVIS:
- Talla les cebes i l’api a juliana.
- Ratlla les pastanagues.
ELABORACIÓ:
- En una paella, salteja les cebes a juliana en una mica d’oli amb un polsim de sal. Uns 10 minuts.
- Afegeix l’api, les pastanagues ratllades, les espècies i remena-ho bé.
- Cou tapat uns 15 minuts, remenant de tant en tant.
- Incorpora les llenties cuites i cou a foc baix uns 10 minuts. Rectifica de sal i pebre.
- Serveix amb julivert picat i unes gotes de vinagre (si es vol).
Recepta de Monse Fransoy (Blog Platillos volantes)