Un món de llenties: cocció bàsica i saltejat bàsic

COCCIÓ BÀSICA

Ingredients per a 4-6 persones:

  • 250-300 g de llenties
  • 2 fulles de llorer i un all
  • Aigua filtrada
  • Sal
  • Opcionalment un trosset d’alga kombu

 PREVIS:

  1. Remullar les llenties unes 8 hores.

 ELABORACIÓ:

  1. Posa a coure les llenties en aigua freda amb dues fulles de llorer, una dent d’all i l’alga Kombu (si en tens).
  2. Quan comenci a bullir retira l’escuma que es vagi formant.
  3. Tapa la cassola i continua la cocció a foc mínim uns 20 o 30 minuts.
  4. Sala-ho cap al final 

SALTEJAT BÀSIC

Ingredients per a 4-6 persones:

  1. Dues cebes, una penca d’api i dues pastanagues.
  2. Opcionalment, espècies al gust: comí, fonoll, curri…
  3. Julivert per decorar.
  4. Oli, sal i pebre.
  5. Un rajolí de vinagre (que fa el llegum més digestiu), si agrada.

PREVIS:

  1. Talla les cebes i l’api a juliana.
  2. Ratlla les pastanagues.

ELABORACIÓ:

  1. En una paella, salteja les cebes a juliana en una mica d’oli amb un polsim de sal. Uns 10 minuts.
  2. Afegeix l’api, les pastanagues ratllades, les espècies i remena-ho bé.
  3. Cou tapat uns 15 minuts, remenant de tant en tant.
  4. Incorpora les llenties cuites i cou a foc baix uns 10 minuts. Rectifica de sal i pebre.
  5. Serveix amb julivert picat i unes gotes de vinagre (si es vol).

Recepta de Monse Fransoy (Blog Platillos volantes

Compartir