Rotllets fregits d'anís

Ingredients:

  • 2 ous
  • 2 gotet de sucre
  • 1 gotet d’oli
  • 1 gotet de llet
  • 2 gotets d’aiguardent o anís (per fer-los sense alcohol substituir per suc de taronja)
  • 2 sobres de gasosa o 1 sobre de llevat Royal
  • Ratlladura de llimona
  • Farina

*La mida dels gotets és una tassa de cafè

 

Preparació:

  1. En un bol, es baten bé els ous i poc a poc hi anem afegint el sucre, l’oli, la llet, l’anís i la ratlladura de llimona.
  2. Barregem la farina amb el llevat químic i mica en mica ho anem afegint a la massa anterior, sense deixar de remoure fins que quedi ben lligada i fàcil de manejar.
  3. Traiem la massa del bol a una superfície enfarinada, amassem i formem una bola i la deixem reposar durant 30 minuts en un recipient tapat amb un drap.
  4. Quan hagi passat aquesta mitja hora fem petites boles i enfonsem el dit al centre per tal de fer un forat.
  5. En una paella posem a escalfar l’oli.
  6. Quan l’oli estigui calent anem introduint els rotllos vigilant que no se’ns cremin i que no ens quedin crus per dins. Anem donant voltes constantment amb l’ajuda d’una escumadora perquè se’ns dauri per tots els costats.
  7. Les retirem i les deixem escórrer per treure’n l’excés d’oli.
  8. En un bol, es barreja el sucre i la canyella i anem passant els rotllets per aquesta mescla abans de servir.

Recepta de Dora Carpio

Compartir