Amanida de pasta amb verdures al forn i formatge fresc

Ingredients:

* 280 g de pasta (espirals o penne rigate)
* 2 carxofes.
* Un manat d'espàrrecs.
* 150 g de tomàquets Cherry.
* 150 g de formatge fresc
* 3 branquetes d'alfàbrega o herbes provençals.
* 7 o 8 nous pelades.
* Oli d'oliva.
* Pebre i Sal

Elaboració:   

1 - Preparar les verdures: carxofes, espàrrecs (neteja les carxofes, renta i talla-les en vuitens)
2 - Rostir les verdures en una font de forn untada amb oli, salpebra les verdures i un rajolí més d'oli per sobre (Forn preescalfat a 180 graus, durant uns 12 minuts). Remou a mitja cocció, afegeix els tomàquets rentats i s'enforna 8 minuts més
3 - Fer la salsa d'alfàbrega: renta l'alfàbrega, reserva unes fulles i tritura la resta amb les nous, 80 ml d'oli, sal i pebre. Una altra opció si no teniu alfàbrega a mà, seria fer una salsa amb l'oli, les nous i unes dues cullerades d'herbes provençals (és el que jo vaig fer).
4 - Cou els espirals en aigua salada fins que estigui al dente. Passala un colador, refreda-la amb aigua freda i escorre. Barreja-la amb les verdures, i afegeix el formatge escorregut i tallat a daus, l'alfàbrega reservada, i la salsa d'alfàbrega.

Aquesta amanida ens serveix de plat únic i és genial per endur a la feina, perquè aguanta molt bé. Està deliciosa tant calenta com freda. I a l'endemà millor encara. És un plat amb moltes possibilitats, es poden afegir les verdures que més t'agradin i fins i tot substituir la pasta per patata.

Recepta de Yolanda Mur

Compartir