Abastir-nos durant el confinament

Arran de la situació que estem vivint han nascut diverses iniciatives que promouen la relació directa entre productores i consumidores per facilitar el consum agroecològic i de proximitat malgrat el confinament.

Ara més que mai és necessari donar suport a les persones que garanteixen la nostra alimentació, i és per això que fem un recull de recursos que facilitin el consum responsable. També hi trobareu una guia de restauradores que segueixen actives i de les que podeu gaudir des de casa: 

Aliments de prop és una nova plataforma de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya per impulsar les iniciatives de venda dels productes de proximitat i posar en contacte productors, elaboradors, ramaders i pescadors amb consumidors en el context actual d'excepcionalitat.

El projecte, impulsat a través de la Promotora dels Aliments Catalans (Prodeca), posa a la disposició de la ciutadania i de les empreses un llistat d'iniciatives del sector agroalimentari identificades per àmbit territorial i per categoria de producte per augmentar la seva visibilitat:

Consultar el web 


Pagesia a casa: Unió de Pagesos posa en marxa un projecte de compra directa entre consumidor i productor agroalimentari al conjunt de Catalunya davant la situació de confinament creada per la crisi del coronavirus. 

Al web, els consumidors podran trobar prop de 250 productors per fer les comandes i tenen a disposició un catàleg d’uns 90 productes d’alimentació classificats per apartats:

Consultar el web


Abastiment agroecològic: Arran de terra i Pam a Pam llancen un projecte per donar suport a les xarxes agroecològiques dels diferents territoris de Catalunya que proveeix aliments sans i de qualitat, més necessaris que mai en moments d’emergència sanitària com el que estem vivint, però que estan tenint dificultats per donar sortida la seva producció, pel tancament de menjadors escolars, restauració i altres col·lectivitats.

Hi trobareu un llistat i un mapa de més de 200 projectes agro-ramaders i artesanals que ofereixen aliments locals:

Consultar el web 


ProducteCoop: La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha creat un espai virtual on trobarem més de 50 cooperatives que ens porten a casa els seus productes: frescos, de qualitat i amb totes les garanties sanitàries.

Consultar el web


 

Els mercats de pagès de Barcelona són espais de venda directa a places i carrers de la ciutat, on és el propi pagès o pagesa qui fa la venda dels seus productes, i on podem adquirir queviures de temporada, frescos, locals, més justos social i ambientalment i, també, més saludables.

Des de fa unes setmanes, es permet l’obertura dels mercats setmanals de pagès. En col·laboració amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona, s’ha establert un protocol per garantir que es compleixen les mesures sanitàries i de distanciament mentre duri l’estat d’alarma per la Covid-19.

També ha obert el Mercat de la Terra de Slow Food Barcelona al Parc de les Tres Xemeneies del Poble-sec després de sis setmanes tancat a causa de la declaració de l’estat d’alarma per l’alerta sanitària provocada pel coronavirus. I la reobertura ha estat amb un format de mercat adaptat a les noves mesures de seguretat, com expliquen a Betevé.


Barcelona Comerç ha posat en marxa la plataforma Botigues Obertes, des d'on s'informa dels comerços oberts a la ciutat de Barcelona, així com aquells que ofereixen serveis de venda online.

Amb aquesta iniciativa es vol informar al veïnat de Barcelona sobre on es pot abastir; quins són els establiments oberts durant aquest estat d’alarma, alhora que contribueix a reforçar la visibilitat del petit comerç que malgrat la dificultat d’aquestes setmanes, segueix aixecant cada dia la persiana per garantir l’aprovisionament a la ciutadania:

Consultar el web

Market-Sec: Directori de comerços del Poble-sec que fan enviament a domicili durant el període de confinament. Plataforma web impulsada per l'Associació de Comerciants Poble-sec Paral·lel.

Consultar el web


 L’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició publica una guia dels diferents serveis de restauració que estan actius a Catalunya.

L’objectiu d’aquest cercador és ajudar els bars i restaurants que vulguin obrir les seves cuines per incentivar la seva activitat, i també que la clientela pugui veure de manera ràpida quins restaurants estan oberts i quins serveis ofereixen.

Aquesta eina s’anirà actualitzant en funció de la informació que enviïn els establiments:

Consultar el web 


 

 

Compartir