Flam d'ou

Ingredients: 

  • 200ml (un got de llet)
  • 3 ous
  • 3 cullerades de sucre mitja branca de canyella
  • un tros de pell de llimona procurant evitar el blanc

Elaboració: 

  1. Coure la llet amb canyella i llimona fins que pugi, apagar el foc i reservar.
  2. En un bol batre els ous i afegir el sucre.
  3. Quan la llet estigui tèbia s'afegeix a la barreja anterior. L'escorça de llimona i el pal de canyella es poden retirar o no segons el gust de cadascú.
  4. Untar el motlle amb suficient sucre com per cobrir el fons i posar a foc lent. Conforme es vagi fonent, es va repartint pels laterals i el fons. Ull que no es cremi! El truc és apagar quan agafi el color caramel.
  5. Quallar el flam en un motlle untat amb sucre cremat durant mitja hora al bany Maria a 180ºC al forn, a l'olla a pressió (en aquest cas ben tapat el motlle) o en una olla normal. Al introduir un escuradents ha de sortir totalment net. 


Variacions de la recepta bàsica:

Flam de pinya

Ingredients: 

  • Procedir igual que en el flam bàsic, però abans de posar la barreja de llet i ous folrar el motlle amb tallades de pinya natural o en almívar. Mentre el caramel estigui líquid s'aprofita per enganxar a el motlle.
  • Cal aconseguir que es quedin enganxades a la paret de l'motlle, treballar en calent el caramel i deixar refredar abans d'abocar la barreja bàsica.


Flam de taronja

Ingredients per al caramel de taronja: 

  • 100 ml d'aigua
  • La pell ratllada i el suc d'una taronja
  • 200g de sucre


Preparació:

Posar tots els ingredients en un pot i deixar reduir a foc lent fins a la meitat. Com en el cas anterior l'important és que quedi un caramel pastós perquè les rodanxes de taronja es quedin enganxades en el fons i les parets de l'motlle del flam. Un cop aconseguit es procedeix com en el flam bàsic.

Receptes de Fran Guerola

Compartir