Serveis i recursos en salut

La situació d’alerta sanitària i confinament causada per la Covid-19 pot afectar la salut mental i emocional de la població. Per això, l’Ajuntament de Barcelona, les entitats i les institucions de la ciutat han impulsat i reforçat els serveis i les accions per donar suport emocional a la ciutadania, creant una guia de serveis i recursos per cuidar la salut mental i emocional 

Es tracta d'un recull de telèfons i recursos online que dirigeixen a serveis de suport emocional i acompanyament per a població general, professionals autònoms, treballadores de la llar i de la cura que atenen les persones de manera particular, professionals de serveis essencials, dones, infants i adolescents en situació de violència masclista, infants, adolescents i joves, persones grans i persones amb problemes de salut mental.

Descarregar la guia 


AGÈNCIA DE SALUT PÚBLICA DE BARCELONA

Des de l’inici de l’epidèmia de la COVID-19, l’Agència de Salut Pública de Barcelona de Barcelona proporciona informació actualitzada relativa a la malaltia i a les mesures de prevenció i control de la infecció, basada en les fonts oficials. Tota aquesta informació es pot consultar a través del nou web.

A més, seguint les iniciatives de solidaritat i acció comunitària existents als barris de Barcelona, moltes persones s’han organitzat en petites xarxes per poder cobrir aquestes necessitats durant el confinament. Tanmateix, cal prendre les mesures de prevenció per poder fer la feina a la comunitat sense efectes negatius, és a dir, sense propagar el virus.

L’ASPB també ha elaborat un document amb recomanacions per les xarxes d’ajuda mútua i veïnatges solidaris amb l’objectiu que aquesta tasca solidària es pugui fer de forma més segura en termes de salut, prevenint infeccions per la COVID-19, sobretot en aquelles necessitats que requereixin una acció presencial.

Mesures de prevenció per a xarxes solidàries davant la Covid-19 


  

CAP LES HORTES I CAP MANSO

Els dos centres d'atenció primària del Poble-sec posen a disposició de la ciutadania informació d'actualitat en relació al  COVID-19.

Arran de la pandèmia de la Covid-19, el Sistema de Salut de Catalunya s'ha transformat digitalment i ha habilitat noves eines per facilitar diferents tràmits que abans es feien de manera presencial:


 


FUNDACIÓ SANT PERE CLAVER

L'Institut Docent i Recerca - Sant Pere Claver ens convida a participar en unes trobades virtuals per conversar amb experts sobre diferents temes d´actualitat en relació a la pandèmia a causa del COVID-19. L’objectiu és conèixer recursos i recomanacions que ens poden ajudar a afrontar situacions complexes a nivell personal, familiar i professional.

Consulta la resta de vídeos al seu canal de Youtube


FIL A L'AGULLA

Aquests dies la cooperativa Fil a l'Agulla ha ofert un seguit de xerrades gratuïtes per tenir cura del benestar emocional. Perquè en temps de confinament, cal cuidar més que mai la nostra salut física i mental. Podeu recuperar-les al seu canal de Youtube. 


 

PSICÒLEGS SENSE FRONTERES

Et cal parlar amb algú? Necessites atenció psicològica en aquest moments de crisis degut al COVID-19? Atenció telemàtica gratuïta a Psicòlegs sense fronteres. Per a més informació: psicolegssensefronteres@yahoo.es.


FEDERACIÓ CATALANA DE VOLUNTARIAT SOCIAL

Des de Voluntaris.cat han reformulat la seva oferta formativa per tal d’adaptar-se a la nova situació i poder seguir oferint recursos formatius a les entitats i a les seves persones voluntàries: 

Oferta formativa especial situació Covid-19


CASALS DE GENT GRAN SANTS-MONTJUÏC

El Programa Municipal de Gent Gran de Sants-Montjuïc ha obert un espai a Facebook per donar resposta a les necessitats sorgides durant l'alerta sanitària de la Covid-19. Els professionals dels casals i del Programa de Promoció i Participació hi ofereixen cada dia un exercici, una recepta, un consell de salut o una proposta per seguir en contacte i que la gent gran passi millor aquests dies de confinament.

Consultar la pàgina


BAIXEM AL CARRER

Baixem al Carrer és un projecte de la Coordinadora d'Entitats del Poble-sec que organitza sortides periòdiques per Poble-sec i Barcelona, on hi participen professionals, persones voluntàries i gent gran del barri amb dificultats per sortir al carrer per la seva mobilitat reduïda i les carències d’accessibilitat del seu edifici. Durant aquest període proposen exercicis pràctics de Txikung per a la gent gran.

Consultar-los a la seva pàgina de Facebook

Compartir