Lemon curd (Crema de llimona)

Ingredients:

  •  2 ous sencers
  •  125 gr. de sucre blanc
  •  100 ml. de suc de llimona
  •  75 gr. de mantega
  •  Ratlladura de llimona

Per el vaset de crema de mascarpone:

  •  1 terrina de mascarpone (250 gr.)
  •  1 iogurt natural (pot ser tipus grec)
  •  Sucre blanc al gust
  •  Sobaos o melindros per fer la base
  •  Lemon Curd

Preparació:

En un pot al bany maria es posa el suc de llimona i la ratlladura, el sucre, la mantega pomada i els ous ben batuts. Ara és qüestió d’anar remenant sense parar perquè no es qualli l’ou fins que veiem que agafa una textura cremosa.

Es treu del foc i es cola amb un colador de mala fina.

Si no l’heu de consumir aviat, un cop fred es pot congelar en terrines petites.

És una crema clàssica anglesa que s’utilitza per fer moltes postres o inclús per acompanyar el iogurt.

Vasets de crema de mascarpone amb lemon curd

Barregeu el mascarpone amb el iogurt, una mica de sucre i un parell de cullerades de lemon curd.

Per muntar-ho, poseu al fons del got una base de pa de pessic, sobaos, melindros (el que preferiu) fet molles, la crema de mascarpone i a sobre el lemon curd. Ho podeu decorar amb ratlladura de llima o amb nabius.

 

Compartir