Ingredients:
- Remolatxa cuita
- Pomes (les que més us agradin)
- Nous sense closca (al gust)
- Oli
- Sal
- Vinagre de poma
- Iogurt natural (opcional)
Elaboració:
Tallarem a daus la remolatxa cuita i les pomes i les col·locarem en un recipient, hi afegirem les nous partides en trossos petits i ho amanirem bé amb la sal, el vinagre de poma i l’oli d’oliva. Barrejar bé i ja en podem gaudir. Queda més bona d’un dia per l’altre.
Altres:
- També ho podeu fer amb remolatxa crua i pelada. (a nosaltres ens agrada més les dues textures dur de la poma i tou de la remolatxa).
- Podeu afegir iogurt natural a la barreja de l’oli, sal i vinagre.
- Les quantitats dels ingredients, van al gust de cadascú. Aconsello que si no heu menjat mai remolatxa, predomini la poma, dons la remolatxa té un gust peculiar i el paladar s’hi ha d’anar acostumant.
- La remolatxa cuita, la podeu comprar a qualsevol fruiteria o bé fer-ho vosaltres mateixos. Només caldrà treure-li les fulles, rentar, i posar a bullir amb aigua fins que es puguin punxar fins al final. Deixar refredar, pelar i tallar a daus.
- Es guarda a la nevera forces dies si tenim la precaució d’anar canviant les mides de les carmanyoles a mida que ens l’anem menjant. No hi ha d’haver capa d’aire entre l’amanida i la tapa de la carmanyola.
Recepta d'Alba Guiteras