Alimentació i racisme: Desmuntant estereotips a la cuina

Dimecres, a les 19h

18/11/2020
Preu: Gratuït. Cal inscripció prèvia

L’alimentació, allò que mengem i com ho mengem, s’ha utilitzat al llarg de la història com un distintiu social i un diferenciador cultural entre persones, pobles i societats. Però sovint també ha contribuït a crear o reforçar les desigualtats socials i les relacions de poder, perquè s’ha utilitzat per infravalorar, discriminar i, fins i tot, deshumanitzar “els altres”, aquells en els que identifiquem criteris d’elecció alimentària, codis morals i culturals i sistemes d'organització social diferents dels propis. Des de l’Antiguitat, passant pels inicis del Colonialisme fins al cas actual de la propagació del Coronavirus, desmuntarem el racisme i el classisme creat o reforçat per mites, estereotips i prejudicis associats a les pràctiques alimentàries. Observar l’alimentació com un fet social i cultural i comprendre els seus significats contribueix al respecte per la diversitat cultural i a combatre les desigualtats socials, i els mecanismes que les reprodueixen.

A càrrec de Marta Ruiz, de L'Etnogràfica. Antropologia per a la transformació social

Activitat inclosa en la 5a Setmana de l'Antropologia organitzada per l'Institut Català d'Antropologia

 

Inici d'inscripció: 04/09/2020

Compartir