CANVI CLIMÀTIC: DESENVOLUPAMENT I ODS

L'ONG Musol ens apropa a la realitat de l'emergència climàtica i els seus efectes amb l’exposició Canvi climàtic, desenvolupament i ODS

Les fotografies són una selecció del fons fotogràfic de l'AECID i de la mateixa fundació, realitzades per diferents professionals de Bolívia, Senegal i Guatemala. 

Les imatges mostren l’impacte que té el canvi climàtic en els països pobres i les dificultat que es troben per acomplir els Objectius de Desenvolupament Sostenible aprovats per l'ONU.

Aquesta mostra està organitzada en sis àmbits temàtics:

 

  1. DONES

Les dones són en la seva gran majoria, un dels col·lectius més pobres del món i són el grup poblacional més vulnerable al canvi climàtic. Les dones en països en desenvolupament segueixen, en gran part, sent les responsables d’assegurar aliments, aigua i energia per a cuinar i calefacció.

Les sequeres, desertificació i les precipitacions erràtiques obliguen les dones a treballar encara més per a assegurar aquests recursos, la qual cosa les deixa amb menys temps per a generar ingressos, instruir-se o cuidar de les seves famílies.

  1. LA SALUT

El canvi climàtic tindrà greus efectes en la salut en general i en la salut materno-infantil especialment.

  1. LA POBRESA EXTREMA I LA FAM

El canvi climàtic amenaça la producció agrícola, la seguretat alimentària i la generació d’ocupacions de qualitat. Tots aquests factors són essencials per a reduir la pobresa extrema i la fam.

  1. LES INFRAESTRUCTURES

El canvi climàtic ja està provocant una intensificació dels fenòmens atmosfèrics extrems, com les pluges intenses, els huracans, etc., que afecten les zones urbanes degradades, en particular a aquells assentaments humans precaris que en molts països en desenvolupament sorgeixen sense control ni planificació, en vessants, pendents o vessants de rius o altres zones particularment exposades a lliscaments, enderrocaments, inundacions, etc.

  1. EL MEDI AMBIENT

El canvi climàtic amenaça la sostenibilitat ambiental perquè causarà alteracions profundes en els ecosistemes i canvis en la quantitat i qualitat de recursos naturals (en particular l’aigua). Ja que en els països desenvolupats, els mitjans de vida dels pobres depenen principalment dels recursos naturals, aquests efectes poden afectar la supervivència d’aquestes persones.

  1. L'AIGUA

El canvi climàtic podria afectar a l’accés a l’aigua potable per part de milions de persones. La falta d’accés a l’aigua potable tindrà greus conseqüències en la salut i en la seguretat alimentària d’un gran nombre de persones.

Conductor de l'activitat: A càrrec de la Fundació Musol, Municipalistas por la Solidaridad y el Fortalecimiento Institucional

On: Exposició virtual

Compartir