El dret a una alimentació culturalment adequada

Dimecres, a les 19h

09/06/2021
Preu: Gratuït. Cal inscripció prèvia

El dret a l’alimentació culturalment adequada fa referència al fet de garantir l'accés de totes les persones a aliments identificats, pensats i emocionalment acceptats com a “nostres”, desitjats i adequats a la cultura alimentària pròpia. Històricament, i també en el context actual d’importants moviments de població arreu del món, per a moltes persones aconseguir aliments identitaris ha estat un repte. En aquestes circumstàncies, el menjar es torna encara més un lloc de refugi on es reviuen els vincles socials i amb el territori d’origen, on s’alleuja el desarrelament. En aquesta xerrada abordarem la necessitat de posar al centre la dimensió social, emocional i cultural de l’alimentació mentre parlem sobre casos i estratègies existents, dificultats i alternatives per garantir aquest dret de les persones migrades als nostres territoris.

Xerrada a càrrec de Marta Ruiz, de L’Etnogràfica. Antropologia per la transformació social

Inici d'inscripció: 19/04/2021

Compartir