Un gust en femení? Dolços i gènere a l'edat moderna

Dimarts
De 19 a 20h

14/12/2021
Preu: Gratuït. Cal inscripció prèvia

Els estereotips de gènere influeixen en la manera com cuinem, mengem i pensem l’alimentació. Tan avui dia com en el passat, la carn vermella s’ha associat simbòlicament a la masculinitat mentre que la fruita, els dolços o la xocolata s’han considerat “aliments femenins”. Més enllà de respondre a condicions  biològiques, les preferències alimentàries vénen determinades per factors socials, culturals i històrics. En aquesta xerrada reflexionarem sobre la relació entre gust, gènere i alimentació a través del cas de la feminització del dolç a l’època moderna. Alhora coneixerem les històries de diferents dones que, fos a les cuines domèstiques o rere els murs del convent, van guanyar-se una gran reputació en l’art de confiteria, desafiant una societat patriarcal i jerarquitzada que les mantenia al marge de l’ofici.

Inscripcions en línia: https://bit.ly/36Yuiwb

 

Xerrada a càrrec de Marta Manzanares Mileo, Investigadora postdoctoral a la Universitat de Cambridge.

Inici d'inscripció: 22/11/2021

Compartir