Jaume Llagostera - LA BASTIDA
Verd i blau fa babau.

Em dic Jaume Llagostera i sóc de Badalona. Passo la major part del temps a Barcelona, concretament a l’eixample, on he obtingut el grau d’interpretació a Eòlia ESAD; i al poble sec, on sovint assajo al centre cívic Albareda amb el meu grup de música.

 “El nostre protagonista Blau ens explica la seva ruptura en l'amistat de les persones que més ha estimat. Per una part el trencament de la seva amiga, una noia transgènere, en veure's expulsada i rebutjada per la seva pròpia família per culpa de Blau. Per una altra banda, la ruptura del seu amor platònic G, un noi cisgènere, que al descobrir l'amor de Blau per ell, va decidir fugir i prendre's un temps, etern pel protagonista. Blau és molt babau, i com tots els babaus bada pel món, amagant tots els seus problemes i evitant la soledat que sent al no tenir ningú de suport al seu costat. No obstant això, aquesta soledat desapareix en trobar-se amb una travesti fabulosa, una dona amb una perruca enorme i uns talons impossibles. Blau escoltarà els consells que li dona la seva nova Fada protectora, entrant a un viatge introspectiu sobre la identitat de gènere, l'autoestima, la depressió, l'amor i l'amistat.

El nostre protagonista intentarà arreglar i recuperar les seves amistats passades enfrontant-se amb afers externs i interns, dins el seu cap. No és que Blau sigui una mala persona, tampoc ho és de bona, però si la vida no et dona llimones les hauràs de robar, o demanar-les a algú, o fer un favor per aconseguir-les. Així mateix, Blau construeix relacions tòxiques amb desconeguts i cada vegada s'enfonsa més en el mal sexe fins a convertir-se un gripau fastigós mentre fa l'amor. Cada vegada Blau s'assemblarà més a un gripau i només amb el perdó de les seves amistats podrà tornar a recuperar la seva forma.

Compartir