Cuina de l'àvia
Recepta; Calamars amb saltejat de verduretes

Ingredients:

12 calamars nets de mida mitjana

6 alls tendres

12 calçots

1 pastanaga

1 carbassó petit

pebre vermell de la Vera

oli d’oliva, pebre negre, sal i oli

cerfull o estragó fresc o anet fresc (eneldo)

 

 

Preparació:

  1. Netejar els calamars.
  2. En una paella amb oli d'oliva marcar els calamars sencers. Salpebrar-los. Quan tinguin color reservar.
  3. Tallar la pastanaga, els alls tendres  i el carabassó en bastonets.
  4. Netejar els calçots, treure les fulles exteriors i la part verda.
  5. Tallar els calçots, a tires i saltejar a foc mitjà en la paella dels calamars.
  6. Quan comencin a estar tous, afegir la pastanaga, el carbassó i els alls tendres durant uns minuts, han de quedar "al dente".
  7. Afegir els calamars, empolvorar de pebre vermell i cerfull picat. Tapar i coure 2 minuts.
  8. Serviu al moment, i  guarnir amb uns brins de cerfull. 

 

Compartir