Descripció general
Del centre Cívic

El Centre Cívic Font de la Guatlla

Pocs equipaments culturals han estat tan desitjats per tothom com ho va arribar a estar aquest Centre Cívic. Per les entitats i veïns i veïnes de Font de la Guatlla, per la necessitat de comptar amb un lloc que podés acollir la dinàmica cultural del barri. Pel mateix Districte, pel repte de donar resposta adequada a aquesta demanda ciutadana. Va ser dissabte, dia 19 de novembre de 1994, que ens vàrem poder congratular del resultat final: Un Centre Cívic adaptat a les necessitats de Font de la Guatlla, on les persones del barri i de l’entorn han pogut trobar - l’afluència de persones ens ho demostra - el seu espai.

El Centre Cívic Font de la Guatlla ocupa un solar-illa de forma triangular de 635 m2 de superfície. Està delimitat pels carrers Valls, Rabí Rubén i Montfar.

El programa d'activitats es desenvolupa en dos edificis separats. L’un, de forma triangular, es destina a sala d’actes i activitats que necessiten de major espai (gimnàstica, Tai-Txí, ioga,...), i l’altre, de forma rectangular, i que consta de planta baixa i pis, es destina a despatxos, aules-tallers i serveis diversos. Tots els espais són compartits segons les necessitats llevat de dos, un despatx utilitzat com a administració del Centre i l’altre com a local exclusiu de l’Associació de Veïns i Veïnes Font de la Guatlla, que és l’entitat que gestiona el Centre.

La disposició dels edificis crea un pati exterior, on s’aboquen les façanes principals i des del qual és possible l’accés als dos cossos d’edificis. Aquest pati queda obert als carrers Rabí Rubén i Montfar.

La construcció d’aquest equipament va comportar també altres actuacions urbanístiques prioritàries per a Font de la Guatlla. La construcció dels nous centres d’ensenyament públics als carrers Dàlia i Montfar, i molt especialment, el Parc de Font Florida , amb els seus 41.500 m2 de nous jardins.

Compartir