#Sopa de PartículesAula 141

Computació Quàntica: una breu introducció

0

Dimecres 10 de novembre, a les 19.00 h

Què és la computació quàntica? A diferència dels ordinadors clàssics, que funcionen mitjançant 1 i 0 (senyal o no senyal), els ordinadors quàntics es beneficien de les lleis de la mecànica quàntica per treballar amb una superposició d’estats. Gràcies a això, els ordinadors quàntics poden dur a terme tasques impossibles de realitzar amb ordinadors convencionals.

En aquesta xerrada ens preguntarem què vol dir calcular des d’un punt de vista físic, i a més, veure’m per què les lleis de la mecànica quàntica són rellevants en la computació. Amb tot plegat, mostrarem algunes aplicacions concretes de la computació quàntica i el repte experimental que amaga la construcció d’un ordinador quàntic.

  • Activitat gratuïta (Cal reservar plaça)

Activitat desenvolupada per Sopa de Partícules

Som un grup d’entusiastes de la física quàntica, així com dels misteris de l’univers i de tot el que en forma part, que ens reunim de tant en tant amb ganes de xerrar sobre el tema i per intercanviar opinions. En aquestes tertúlies ens preparem temes per exposar i d’aquesta manera generar debat. Així ens ho passem bé i anem aprenent. Si vols assistir a una de les tertúlies, tens les portes obertes. És un gran tema el que ens toca!

*Inscripcions a les activitats

Comments

Comments are closed.