Grups en residència

Las Albas

0

La companyia “Las Albas” neix al gener del 2016 a l’escola YOUKALI de Barcelona. Totes les integrants havien estat alumnes de teatre i moviment, formades a tallers anuals durant diversos cursos, representant diverses escenes d’autors
contemporanis i clàssics, així com creacions teatrals a partir de propostes temàtiques. Durant el curs 2014-2015, decideixen posar en escena La Casa de Bernarda Alba, fent una adaptació del text de Federico García Lorca, per a 7 actrius, estrenant al gener del 2016 a l’escola Youkali. L’obra va tenir tan bona acollida que va ser representada des de gener de 2016 fins a juliol de 2017 a diversos espais teatrals, Centres Cívics, Biblioteques i al Centre Penitenciari de dones, Wad-Ras.

Encoratjades per les respostes favorables de part del públic, la companyia va decidir embarcar-se en la següent obra. Aquesta vegada va buscar obres de diferents gèneres, textos contrastats, així com propostes de creació i improvisació. Va ser un llarg i intens procés que va portar a estrenar la següent obra titulada: Esperant Sister i Brother al març del 2019. Una creació pròpia, incloent textos de dos autors, improvisacions pautades i moviment escènic, adaptacions de les obres de Manuel de Pedrolo: Bones notícies de Sister i de Jean-Luc Lagarce: Jo estava a casa i esperava que vingués la pluja. Obres contrastades en estils, estètiques, llenguatges i temps, totes dues unides per un factor en comú: l’espera. Una metàfora sobre l’esperança de que la vida ha d’arribar i els absents portaran la plenitud. Aquesta obra també es va representar amb excel·lent acollida a diversos Centres Cívics, Espais Teatrals, finalitzant amb quatre funcions a Porta4 de Barcelona al desembre del 2019.

Comments

Comments are closed.