ExposicionsExposicions

METRO

0

Metro parteix del metratge que trobo en una antiga càmera familiar, una Handycam MINI-DV de principis dels 2000. Entre imatges de reunions familiars i escenes quotidianes, a la cinta també apareix l’enregistrament d’un viatge amb metro que aparentment algú ha registrat per error.

Durant aquest trajecte, la càmera retrata cossos fragmentats i imatges borroses. El dispositiu imposa els seus propis ritmes i s’encapritxa de gestos, converses i enquadraments, generant petites casualitats i desajustos formals. A Metro presento aquest viatge marcat pel deambular de la càmera. Observo i aprenc de les seves formes de fer erràtiques i, alhora, les poso en relació amb les imatges gravades de forma conscient per la meva família, establint connexions entre aquestes diferents temporalitats, records i formes de presència.

Maria Pipla – Barcelona, 1993. Va estudiar els graus d’Humanitats i Periodisme a la Universitat Pompeu Fabra i, posteriorment, va especialitzar-se amb un màster de Recerca en Art i Disseny a EINA (Universitat Autònoma de Barcelona). El seu treball s’articula a partir d’assajos de caràcter multidisciplinari, amb els quals explora gestos que puguin desplaçar, de forma mínima, les dinàmiques i formes hegemòniques de relacionar-nos amb el món. Les seves investigacions parteixen de l’observació de situacions quotidianes i s’embranquen amb els camps de l’estètica i el pensament polític.

Info interna

Web: www.miapipla.com
Usuari de xarxes IG: @miapipla

Comments

Comments are closed.

More in Exposicions