Grups en residència

Mutuo

0

La companyia de dansa contemporània Mutuo, sorgeix el 2019 de la necessitat de recerca i la creació d’un projecte personal dels ballarins Joel Mesa Gutiérrez i Carlos Roncero MontesMUTUO està format per dos ballarins amb anys d’experiència com a intèrprets. Fa un parell d’anys van decidir unir-se per a descobrir la seva pròpia manera d’expressar-se a través de la creació artística i de moviment. El nom sorgeix de la necessitat mútua de crear entre ells i el pacte mutu i simbiòtic que hi ha entre espectador i intèrpret quan una obra està sent representada.

Mutuo basa el seu treball en la cerca de moviment i fisicalitats en temes molt específics; Deal, la primera obra de la companyia, enfocà la seva cerca en la simbiosi i les danses rituals d’organismes vius com els animals i insectes. La segona creació, #LoveWins abordà un tema més actual i avantguardista com és la relació entre dues persones, l’interès que mostra l’un per l’altre i la recerca entre la fisicalitat quotidiana i la dancistica.

Fins ara Mutuo ha comptat amb el suport del festival DanSat (Barcelona), Festival TuDanzas (Barcelona) Act Festival 2021 (Bilbao), Estruch Fàbrica de Creació i recerca i residència tècnica (Sabadell) ,NunArt (Barcelona) i diversos centres cívics (C.c Teixonera, Guinardó i Casa del Rellotge).

El seu projecte de futur com a coreògrafs emergents, proposa i enfoca un treball dirigit a diferents escenaris de la dansa tant en teatre com festivals de carrers. Un dels objectius principals és crear dansa pròxima per a tota mena de públic.

Comments

Comments are closed.