Sala Stripart
Art jove emergent

05/01/2021 > 02/02/2021
Preu: Entrada lliure i gratuïta

La sala Stripart està dedicada al foment de la creació emergent, oferint als artistes menors de 35 anys i que han participat en la Mostra d'Art Jove Stripart, l'oportunitat de realitzar una exposició individual. 

UNTEXTED

Dibuix, poesia concreta i objectes escultòrics, de l'artista Michele Perna.

 

UNTEXTED és una exposició de treballs sobre el potencial i les limitacions de la paraula escrita. Les paraules són sons i imatges. Són textos i accions. Però sobretot són relacions.

Absorbim paraules i elles absorbeixen el que som. El text se separa del seu origen i comença a viatjar, penetra als ulls i s’endinsa en la ment. Un text es construeix, manipula, distorsiona i s’emmagatzema dins d’un sistema per a convertir-se, molt sovint jeràrquicament, en un instrument de poder. Obeïm taques a l’espai. Repetim un soroll de fons, una i una altra vegada.

És clar que un text no és només un contenidor de les seves paraules i del seu significat. Llença una sèrie de relacions intertextuals i interculturals. La hiperproducció de textos, com la de les imatges, crea efectes que van molt més enllà de la comprensió, informació i comunicació substancial. És suficient alliberar la paraula de la seva sintaxi? O serà necessari alliberar-la també de la seva semàntica, transcendint un significat merament comunicatiu?

Hi ha composicions, per exemple en el món musical, on algunes parts s’escriuen i s’executen sense ser acompanyades d’un text o d’un títol. L’expressió semiòtica pot alliberar-se de l’explicació i obrir nous portals de sentits. El signe, completament obert i no vinculat a la interpretació, es converteix en un ritual de gest sense amo i sense fi, una interpretació de diferents elements i nivells de natura i consciència, un horitzó incandescent.

Les obres d’aquesta exposició qüestionen les relacions que produeixen els textos, els seus efectes sobre nosaltres i sobre el que sentim, la seva perillosa instrumentalitat, càrrega subversiva, innata potencia i modulable finitud.

 


 

Dimarts 26 de gener a les 19h

Jam meditativa musico-poètica (online)

Performance en forma de meditació musical-poètica per filtrar el soroll de les paraules a dins i a fora de nosaltres mateixos. La sessió estarà dirigida per l’artista Michele Perna i el Daniele Lipari, que comptaran amb una intervenció sorpresa.

Activitat gratuïta (Cal inscripció prèvia)

 

On: Sala Stripart

Compartir