Sala Jaume Valor
Sumi-e i shodo: Harmonia de tinta

05/03/2020 > 31/03/2020
Preu: Entrada lliure i gratuïta

Sumi-e i shodo: Harmonia de tinta

A càrrec dels alumnes de la pintora Mihoko Ono als cursos de Casa Àsia.

El Sumi-e (tinta aigualida de la pintura japonesa) i el Shodo (cal·ligrafia japonesa) formen part de l’art tradicional japonès. Són dues arts que busquen la simplicitat de la bellesa dels elements naturals, l’harmonia i l’equilibri entre el color negre de la tinta i el blanc de l’espai, i, alhora, la descoberta d’una energia i tranquil·litat interior mitjançant la seva pràctica.

La mostra subratlla la subtilitat dels materials emprats a l’hora de treballar: El tacte del pinzell sobre el paper japonès, la tinta negra i les diverses tonalitats que aquesta és capaç d’adquirir.

“Harmonia de tinta” neix de la necessitat d’exercitar la mirada per tal de trobar una harmonia interior i exterior en cadascun de nosaltres, en un dia a dia que conviu amb una gran diversitat d’objectes, idees o desenvolupaments tecnològics.

Aquesta exposició és el resultat del treball dels alumnes del curs de sumi-e i de shodo de la Casa Àsia, dirigits per la professora Mihoko Ono, així com del seu interès en la cultura japonesa. Una invitació a capbussar-se ens els seus treballs per alimentar l’art i la sensibilitat.

On: Sala Jaume Valor

Compartir