Stripart
25 anys recolzant la creació emergent

La festa de l'art emergent

Estripar l'art, despullar-se i perdre la virginitat artística d'exposar per primera vegada. Stripart.

Convertir el que et remou per dins en una obra d'art, això, diuen, és fer art. Viure d'això és difícil i sovint falten esglaons per arribar a la professionalització. Aquí es on prenen sentit els 25 anys que fa que existeix l'Stripart, la mostra d'art jove emergent que organitza cada juliol el Centre Cívic Guinardó.

Fotografia, performance, videoart, documentals creatius, animació, intervenció de l'espai, escultura, teatre, dansa, pintura, noves tecnologies, literatura, música electrònica, clown... i una llista quasi interminable de propostes multidiscipinars que omplen els 15 dies de la mostra i converteix el Guinardó en un centre d'expressió i eclosió del panorama artístic emergent.

El que fa especial a la mostra és l'escapada de la lògica de la selecció – l'única limitació és l'espai i el temps – i la seva aportació al barri, girant el focus de l'activitat artística de la ciutat al barri del Guinardó.

"Que hi hagi espais públics que apostin per aquest tipus d'art és essencial. Si no es fa en un espai públic, és difícil que un espai privat aposti per un art poc madur i que té poca sortida", especifica Patricia Campos, coordinadora de l'Stripart.

"L'objectiu de la mostra és servir de pont entre l'art emergent i el món professional, crear xarxa i apropar la cultura i les noves tendències artístiques a la ciutadania". 

L'Stripart ofereix els 600m2 del centre cívic Guinardó i 15 dies de juliol per a poder abraçar tant com pugui el màxim de propostes artístiques de totes les disciplines. No hi ha cap temàtica marcada. 

Compartir