Una mirada sobre la fotografia emergent
Mostra de fotografia de Roger Grasas, Sabela Eiriz, David Querol i Miguel Soria

05/04/2018 > 30/04/2018
Preu: Entrada gratuïta

Exposició del festival Art Photo Bcn.

La fotografia artística ha evolucionat i es troba en un moment de creativitat extrema. Gràcies a la democratització dels mitjans fotogràfics i a l’oferta diversa  de formació que s'ofereix, podem dir que vivim un moment d'esplendor tant de la imatge com dels autors emergents. Els nous mitjans hi contribueixen creant un torrent d'imatges i continguts que ens influeixen i transformen com a consumidors i productors d'imatges.

Durant aquestes quatre edicions del festival hem pogut comprovar l’heterogènia del camp de la fotografia artística, on no hi ha una corrent dominant única. I és aquesta diversitat el què la fa especialment interessant, l’amplitud de les seves mires. Cada autor que ha participat en els nostres visionats desenvolupa el seu projecte amb una mirada fresca i nova, s’omple de referents i referències però amb un caire de personalitat pròpia. Ha estat difícil seleccionar només  quatre artistes per donar aquesta panoràmica a les quatre edicions del nostre festival.

La proposta vol deixar patent la importància de la subtilesa i l'abstracció, del paisatge i la presència, de la immensitat i el detall.

-

Per aquesta exposició s’han seleccionat quatre fotògrafs que han passat pels visionats de l’Art Photo Bcn en diverses edicions per oferir una visió panoràmica de l’amplia producció fotogràfica que es desenvolupa en l'actualitat.

- Roger Grasas presenta el projecte ‘In sha Allah’  (Si Déu vol).  Una recerca fotogràfica sobre l'esquizofrènica mutació urbana i interurbana dels països de l’Orient Mitjà. Amb una intenció documental i un acostament de vegades conceptual dels espais. Explora els conceptes d’allò ‘estrany’ i ‘sofisticat’ del paisatge postmodern àrab, en el qual el temps passat i el futur, gairebé es fonen per anul·lar el present.

- Sabela Eiriz, presenta“Unhidden” un projecte format per onze díptics que exploren la idea d’allò que no es veu. Bé perquè està ocult, o bé perquè és de naturalesa invisible i depèn únicament de la creença en la seva existència. L’obra fotogràfica es desenvolupa a Fljótstunga, un indret remot d’Islàndia, i s’inspira en la seva cultura i vida quotidiana.

- Miguel Soria, examina mitjançant la fotografia les interaccions paisatgístiques que sorgeixen, condicionades pel turisme, al parc natural del Delta de l’Ebre. És a la nit que es posa de manifest aquesta interrelació mitjançant l'emulsió que generen dues fonts lumíniques diferents i croades, d'origen natural i artificial respectivament.

David Querol,  es planteja el rastre que queda de l’existència després de la mort. Amb la seva obra planteja tot un seguit d’interrogants al voltant dels paràmetres que defineixen el concepte de pèrdua.

 

On: Sala Jaume Valor

Web: http://www.artphotobcn.com/

Compartir