Sopa de partícules

Preu: Activitat gratuïta (Cal inscripció prèvia)

Som un grup d'entusiastes de la física quàntica, així com dels misteris de l’univers i de tot el que en forma part, que ens reunim de tant en tant amb ganes de xerrar sobre el tema i per intercanviar opinions. En aquestes tertúlies ens preparem temes per exposar i d'aquesta manera generar debat. Així ens ho passem bé i anem aprenent. Si vols assistir a una de les tertúlies, tens les portes obertes. És un gran tema el que ens toca!

 

Dimecres 13 de gener, 19 h.

CROMODINÀMICA QUÀNTICA, a càrrec de Saül Pascual-Díaz

La cosmologia va tenir un desenvolupament extraordinari al llarg de tot el segle 20, passant de ser una ciència únicament teòrica a ser una ciència fortament "guiada per les dades". La Cosmologia ens ha reservat moltes sorpreses, com el descobriment que el 95% de l'Univers esta format per matèria i energia fosca, encara que no entenguem com sigui de veritat la seva naturalesa. En aquesta xerrada parlarem de com és el nostre Univers i de com el mesurem, a més de presentar com es va desenvolupar aquesta ciència al llarg del segle 20.

 

Dimecres 17 de febrer, 19 h.

- EVOLUCIÓ ESTEL·LAR: DE NÚVOLS DE GAS A FORATS NEGRES, a càrrec d’Edgar Molina, investigador Predoctorat en Astrofísica a la Universitat de Barcelona.

Debat obert sobre el llibre d'Edwin Abbot. Sàtira social, amb disquisicions matemàtiques per veure i imaginar el mon en diferents dimensions.

 

Dimecres 17 de març, 19 h.

- XERRADES QUÀNTIQUES, a càrrec de diferents components del grup.

Es tractaran diferents temes elaborats en petits tastets de 10 minuts.

 

Inscripcions.

 

 

 

Annexes

Inscripcions

Compartir