Sopa de partícules

Preu: Activitat gratuïta (Cal inscripció prèvia)

Som un grup d'entusiastes de la física quàntica, així com dels misteris de l’univers i de tot el que en forma part, que ens reunim de tant en tant amb ganes de xerrar sobre el tema i per intercanviar opinions. En aquestes tertúlies ens preparem temes per exposar i d'aquesta manera generar debat. Així ens ho passem bé i anem aprenent. Si vols assistir a una de les tertúlies, tens les portes obertes. És un gran tema el que ens toca!

 

Dijous 10 de setembre, 18.30 h.

- EL COMENÇAMENT DE LA COSMOLOGIA, a càrrec de Nicola Bellomo, Postdoc de l'Institut de Ciències del Cosmos de la Universitat de Barcelona

 

La cosmologia va tenir un desenvolupament extraordinari al llarg de tot el segle 20, passant de ser una ciència únicament teòrica a ser una ciència fortament "guiada per les dades". La Cosmologia ens ha reservat moltes sorpreses, com el descobriment que el 95% de l'Univers esta format per matèria i energia fosca, encara que no entenguem com sigui de veritat la seva naturalesa. En aquesta xerrada parlarem de com és el nostre Univers i de com el mesurem, a més de presentar com es va desenvolupar aquesta ciència al llarg del segle 20.

Inscripcions.

 

 

Divendres 9 d'octubre, 19.30 h.

- PLANILANDIA

Debat obert sobre el llibre d'Edwin Abbot. Sàtira social, amb disquisicions matemàtiques per veure i imaginar el mon en diferents dimensions.

Inscripcions.

 

Divendres 13 de novembre, 19.30 h.

- CROMODINÀMICA QUÀNTICA, a càrrec de Saül Pascual-Díaz

La Cromodinàmica quàntica, o QCD, és una teoria quàntica de camps que descriu la força nuclear forta o interacció forta entre quarks i gluons. La QCD és una de les quatre forces fonamentals de la natura, i un dels ingredients claus del model estàndard de la física de partícules . Explica la teoria moderna de la força a nuclear forta dintre del model estàndard de la física de partícules actual.

Inscripcions.

 

Divendres 11 de desembre, 19.30 h.

- XERRADES QUÀNTIQUES

A càrrec de diferents components del grup, en les que es tractaran diferents temes elaborats en petits tastets de 10 minuts.

Inscripcions.

Annexes

Inscripcions

Compartir