De la necessitat
Exposició de Mo. Beltrán Ballera

03/10/2019 > 05/11/2019
Preu: Activitat gratuïta

De la necessitat és un recull de les obres realitzades durant aquests últims cinc anys sorgides de la necessitat de buidar-me de les experiències. Obres creades a la meva habitació i lluny de qualsevol intenció de mostrar-les al públic. Ara però, aquesta intenció ha canviat i faig aquesta mostra on pintura i gravat comparteixen parets.

Set pintures vibrants on la textura, i sobretot el color i el gest mostren el seu caràcter expressionista. Pintures on els complementaris juguen un paper important així com els vermells intensos i l’ús de pinzellades gestuals.

Els gravats, en canvi, cobren un aire més narratiu i figuratiu. Tot i que el joc dels contrastos també hi té un paper important, així com la textura, les linografies d’aquesta mostra fan més evident la presència de records concrets i experiències.

Aquesta exposició mostra el resultat de la necessitat creativa d’estampar i pintar allò que sento: sentiments, sensacions, records i experiències.

 

L’art conceptual, la pintura, el gravat i la fotografia són les disciplines a les quals acudeixo segons el que vull expressar.

Quan faig art conceptual és quan necessito expressar la meva visió d’una idea molt concreta. Investigo, raono i qüestiono fins a trobar el material i la forma. Aquest procés és tant o més important que el resultat final. És trobar les peces i fer-les encaixar de manera que tot tingui sentit i el concepte inicial es llegeixi en la peça final. És un procés metòdic.

En canvi quan pinto, estampo, faig ceràmica... neix de quelcom més primitiu. Neix d’una necessitat física ... Neix de la mateixa necessitat de viure, de sentir-se viva. Aleshores ni cerco conceptes ni investigo. Aleshores em deixo portar, deixo que la meva intuïció artística s’apoderi del meu cos fins al punt que la meva ment es queda en blanc. Ja no penso en res. Només expresso a través de les formes, colors i gestos.

Per últim la fotografia, que té dues cares en la meva obra: per una banda reflecteix la meva mirada, mostra els detalls en els quals em fixo, la geometria dels edificis, els reflexos, les llums, els contrastos de colors... però a vegades són les mateixes fotografies que m’inspiren i creen aquesta necessitat de pintar, gravar i estampar.

Aquest ús disciplinari tan variat permet expressar-me amb total llibertat i honestedat.

 


 

 

ACTIVITAT PARAL·LELA

 

Aproximació a la Linografia | Taller artístic

Dissabte 26 d’octubre d’11h a 14h

 

Vols conèixer i fer un tast d’una de les tècniques del gravat? En el marc de l’exposició “De la necessitat” l’artista Mo. Beltrán Ballera farà aquest taller on cada participant crearà una planxa de linografia i l’estamparà en paper, que es podrà endur a casa.

 

- Places limitades amb inscripció prèvia a: informacio@ccguinardo.cat

- Activitat gratuïta però cal portar el propi material.

 

Compartir