Les formes de la llum
Irene Lazuen Molina

06/02/2020 > 03/03/2020
Preu: Entrada lliure i gratuïta.

LES FORMES DE LA LLUM

 La meva pintura és una sensació, un sentiment.

Cada obra genera el seu propi diàleg amb els ulls que l’observen, no tinc interès a elaborar un discurs limitat sinó que cerco allò que m’atrau a un nivell més primitiu.

En aquesta recerca he anat furgant de manera inconscient en records llunyans i difusos. Tots tenim evocacions que ens fan sentir coses que ens costa explicar. Aquella olor, aquell color, aquella llum concreta que ens desperta coses que no entenem, que ens fascina sense saber per què i ens porta a racons de la nostra ment que no visitàvem des que érem petits.

Tots els nens tenen percepcions particulars, fins i tot estranyes de les coses, al cap i a la fi són pensaments o imatges creades a la ment en un intent d’entendre el que passava al nostre voltant i dins el nostre propi cap. Quan som adults, aquests records els filtrem a través dels codis socials establerts i els percebem com a ingenus o irrellevants.

Aquest projecte que estic realitzant busca reconnectar amb la ment infantil, eliminant els filtres assimilats i recuperant la puresa d’aquests conceptes.

Els records de la infantesa són els pilars de la construcció de la ment adulta. Aquells més profunds que em vénen al cap no tracten sobre el que vaig fer amb cinc anys ni els amics que tenia a l’escola, són els records sobre com la ment en desenvolupament anava formant conceptes i sensacions pures, sense distorsions creades per condicionaments externs que adoptem com a propis a mesura que creixem.

Visualitzo el pensament infantil com una extensió de sorra llisa que va evolucionant, aquest procés deixa empremtes profundes. Aquestes marques tan arrelades creen una profunda unió entre la ment adulta i la infantil.

El meu objectiu és poder transmetre encara que sigui un fragment d’aquelles sensacions que moltes vegades eren més grans que jo i em feien sentir el vertigen de la càrrega estètica i emocional, incomprensibles per una nena petita.

Les imatges que represento traslladen a aquesta realitat onírica i difusa. L’aura de fragilitat i irrealitat que mostren parla d’aquestes percepcions sepultades al més profund del subconscient.

Prefereixo treballar amb grans formats, perquè per mi cada representació és com submergir-se a un oceà immens i fosc, on és impossible veure el fons.

Del 6 de febrer al 3 de març.

https://irenelazuen.portfoliobox.net/

https://www.facebook.com/Irene.Lazuen

 

 


 

 

ACTIVITAT PARAL.LELA

Dissabte 15 de febrer, a les 11h.

Taller de retrat a càrrec: Les formes de la llum

 

En aquest taller aprendrem a retratar, però ho farem d’una manera especial: amb la referència de cap per avall.

 

Quan dibuixem a partir d’una imatge que els nostres ulls reconeixen, la capacitat d’anàlisi queda supeditada a la idea preconcebuda que el nostre cervell té sobre allò que estem veient. En canvi, quan capgirem la imatge de referència el nostre cap es torna incapaç d’entendre-la i, per tant, a l’hora de dibuixar-la, ens veiem obligades a dependre únicament de la nostra observació.

Això mateix serà el que exercitarem a aquest taller, mentre ens divertim fent un retrat d’una manera totalment inusual.

 

Activitat gratuïta amb places limitades.

Inscripcions a: informacio@ccguinardo.cat

 

Es proporcionarà material bàsic de dibuix, però qui ho desitgi pot portar el seu propi material.

 

 

On: Sala Jaume Valor

Compartir