Un lugar como principio
Dibuix, escriptura, instal·lació. Raquel Bistuer.

09/01/2020 > 04/02/2020
Preu: Entrada lliure i gratuïta

Un lugar como principio

Dibuix, escriptura, instal·lació

Potser existeix un indret com a principi, al centre del tot.

Un indret per ser, inclús per habitar.

He traçat un cercle, al centre del món, des del que hi cap una veu que pronuncia el meu nom fins a la ductilitat del temps. Des de la finestra, sento el xiuxiueig de les estrelles en mig de la negra nit, i puc escoltar i unir els punts que comprenen les constel·lacions de la meva memòria.

Qui se’n recorda encara de les paraules que van generar un Big-Bang? Hi ha paraules que van alçar murs i d’altres que van construir pons. Paraules que van alçar el vol en el mateix moment que es van pronunciar, així com actes que van generar distancies i vincles.

El record de les accions i de les veus s’entrecreuen amb el camp imaginari. Els rastres de les paraules, els atributs dels esdeveniments, el discurs imaginatiu, conformen els signes que em construeixen.

 La llar, la casa, significa el centre del món, no en un sentit geogràfic, sinó en un sentit existencial. Doncs, la casa és més que una edificació, és un estat del ser, on convergeixen una línia vertical i una altra d’horitzontal, on es troben memòria, anhel i imaginació.

 Les línies del cercle són discontinues i les connexions extenses. No podem parlar amb una llengua morta, així com no es pot viure en un indret sense finestres.

 El centre del món m’acull i aquí hi habita el meu ser, entre una ràfega d’aire fresc i una taca d’òxid a la paret.

 


 

ACTIVITAT PARAL·LELA

Dissabte 18 de gener a les 11h.

Un tot com a símbol: Sessió de dibuix a partir de l’escriptura.

Activitat paral·lela a l’exposició “Un lugar como principio”.

A càrrec de Raquel Bistuer

En el nostre dia a dia, les paraules construeixen gran part del món, també ens construeixen a nosaltres. Els significats del que diem, del que ens diuen, i d’allò que mai s’ha pronunciat, formen ja part de la cimentació de la nostra existència.

Crearem una llista de paraules properes, les quals constituiran qui som a partir dels significats d’aquestes. Es tracta que aquestes paraules siguin un reflex de la nostra estructura ontològica.

A partir d’aquesta llista, crearem traços a través d’unes paraules amb tants significats com capes d’una Matrioska. Dibuixarem amb les paraules mentre ens endinsem al nostre centre, mentre descobrim el nostre propi hàbitat.

Els significants, plens de significats, crearan un tot en aquest dibuix propi, un tot que esdevindrà símbol propi poètic.

Al final de l’activitat posarem en comú les interpretacions de l’existència a través dels dibuixos de cadascun de nosaltres. Cada participant s’endurà el seu dibuix.

 

Activitat gratuïta amb places limitades.

Inscripcions a: informacio@ccguinardo.cat

On: Sala Stripart

Compartir