[estudi comunitari dins de sala expositiva] 418x715
Instal·lació comunitària a càrrec de Leia Goiria i Berta Vallvé.

05/03/2020 > 31/03/2020
Preu: Entrada lliure i gratuïta

[estudi comunitari dins de sala expositiva] 418x715

Instal·lació comunitària a càrrec de MateixesMancances (Leia Goiria i Berta Vallvé)

 La sala Stripart esdevindrà, durant el mes de març, un estudi quotidià comunitari dedicat a recollir bibliografia de les artistes tèxtils que han estat invisibilitzades i excloses de la Història de l'Art Patriarcal. Entenem que ha estat així per la devaluació expressa d'aquelles tècniques que van rebre l'etiqueta d'arts menors o femenines per la vinculació directa amb l'espai domèstic, l'espai al qual se'ns reservava.

 L'espai expositiu esdevé un llenç en blanc habitable, una instal·lació processual que la intervenció conjunta del públic assistent omplirà de contingut. Per tal de destapar aquesta genealogia feminista a partir de processos col·lectius de descobriment, proposem diverses “Jornades de re-coneixement” durant tot el mes on, de forma conjunta i horitzontal, farem recerca d'aquelles artistes tèxtils oblidades i/o considerades inferiors pel relat androcèntric.

 Qüestionem la idea de l'artista com a única figura creadora-difusora de coneixement i volem deslligar al públic del rol passiu espectador-descodificador d'obres d'art. Per tal de fer més accessible el coneixement generat, finalitzant l'estada, proposem dues jornades de “wikiton” per situar les artistes a la Viquipèdia.

 @mm_____mateixesmancances (instagram col·lectiu)

mateixesmancances@gmail.com (mail col·lectiu)

@beia.a i @bertavallve_ (instagrams individuals)

 


 

 

Jornades de reconeixement

En les Sessions d'Estudi ens centrarem en la recerca d'artistes tèxtils d'àmbit internacional i de totes les èpoques, tant actuals com històrics sempre amb visió de gènere i decolonial. La idea d'aquestes sessions és situar artistes que no disposen d'article a la wikipèdia (en algun idioma) i intentarem al final d'aquesta recerca situar-les en aquesta plataforma o ampliar les seves entrades.

Calendari:

  • Dissabte 07/3 11-19h
  • Dimecres 11/3 9-13h
  • Dissabte 14/3  11-19h
  • Dilluns 16/3 9-13h
  • Dimecres 18/3  9-13h
  • Dissabte 21/3  11-19h
  • Dilluns 23/3  9-13h
  • Dimecres 25/3 9-13h

 

Sessió d'editatón Dissabte 28 de març, de 10 a 20 h. Per finalitzar l'estada, contemplem una sessió d'Editatón que consistirà a situar els resultats de la recerca a la Viquipèdia, per tal que els resultats tinguin un major abast.

  

https://estudicomunitari.hotglue.me/

 

 

 

On: Sala d'exposicions Stripart

Compartir