[CON] tacto
Exposició de fotografia de Débora Samper.

01/10/2020 > 27/10/2020
Preu: Entrada lliure i gratuïta

La manera en què percebem el món està condicionada per l'àmbit digital. No només capturem imatges sinó que processem, editem, manipulem i modifiquem l'aparença de les formes amb els dispositius tecnològics actuals. Aquesta gràfica, conseqüent del nostre temps, és aplicada per generar la producció artística que es presenta l'eix transversal és el cos i la pell. (I la seva construcció.) Vinculant instàncies analògiques amb processos digitals, es genera una sèrie d'imatges en els diferents suports on queda impresa la plasticitat de l'empremta digital.

Fluctuem, mutem, canviem, mudem la pell en cadascun dels nostres processos, ens explorem i ens renovem fent cada vegada més present, més visible la nostra essència cíclica. A través de l'autoexploració del mateix cos i d'un altre cos registrem el moviment inconscient, de vegades més conscient, generant un registre fotogràfic el qual ens permet apropar-nos cada vegada més al detall de la nostra pell, a la història que cada marca, signe i empremta ens revela.

En el recorregut narratiu de l'exposició queda desvetllat el procés mateix de creació artística basat en l'experimentació, l'atzar i la investigació en diversos suports.

[CONtacto és el part creatiu-artístic de diversos anys d'exploració i experimentació a l'entorn el cos i la imatge. Fent ús de tècniques digitals, anàlogues, intervencions digitals i naturals; deixant espai a l'atzar i a l'esdevenir es deriven els efectes i mecanismes que promouen l'experimentació i l'alimenten afegint tècniques plàstiques que s'articulen i dialoguen amb el digital, el material, el processual i el carnal.

A conseqüència d'aquesta experimentació, es generen aquestes peces amb la intenció de presentar un retrat d'allò tan visible i exposat com és la pell. Aquesta mateixa queda plantejada com a espai mudant on queda impregnada la identitat de l'habitant, que des de dins, exterioritza els processos interns per quedar impregnats d'alguna manera en la seva superfície. La pell és entesa com el contenidor de memòria personal i col·lectiva.Déborah Samper és llicenciada en Belles Arts i en el màster de Producció Artística per la Universitat Politècnica de València.

Considerant que la nostra percepció del món que habitem està condicionada per l'àmbit digital com a llenguatge amb el qual processem, editem, manipulem i modifiquem l'aparença de les formes; situem la nostra pràctica artística dins d'aquest espai on el resultat d'un procés d'autoexploració constant del cos i altres cossos a través de l'experimentació i l'atzar queda registrat en diferents suports fent possible el diàleg entre l'anàleg i el digital, entre la plasticitat i el píxel.

 

Compartir