Efecte anti-obesitat de formes bioactives de la vitamina B3
Dr. Josep Julve, investigador del Grup de Recerca de Bases Metabòliques del Risc Cardiovascular de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau.

Dimecres 20 gener, 19.00

Preu: Activitat gratuïta (Cal inscripció prèvia)

L’obesitat és considerada una malaltia crònica complexa que es defineix com a una acumulació excessiva de greix. Estudis experimentals recents mostren l’efecte favorable per part de derivats d’aquesta vitamina en el tractament d’aquesta condició crònica.

Activitat desenvolupada per l’Institut de Recerca de l’Hospital de Sant Pau – IIB Sant Pau.


La Fundació Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau és una fundació de caire científic que té per missió promoure la recerca bàsica, clínica, epidemiològica i de serveis sanitaris en el camp de les ciències de la salut i la biomedicina. El 2009, l’Institut de Recerca i d’altres nou entitats van crear l’Institut d’Investigació Biomèdica Sant Pau (IIB Sant Pau), amb l’objectiu de reforçar la recerca col·laborativa traslacional.

En aquest context, des de la Unitat de Cultura Científica (UCC+i) de l’Institut s’ha decidit impulsar la programació d’un cicle de seminaris/tallers en clau divulgativa, impartits per investigadors bàsics i clínics de l’IR.

Es preveu que aquests seminaris/tallers siguin impartits per professionals investigadors bàsics i clínics assistencials en un llenguatge proper i entenedor per a la ciutadania, però alhora científicament rigorós.

L’objectiu és mostrar els avenços científics en biomedicina i la seva importància en la pràctica clínica, en el diagnòstic i teràpia de les diferents malalties.

Compartir