Quin impacte té en l’embaràs la qualitat de l’aire? PROJECTE BiSC
Dra. Carla Domínguez i Dra. Julia Zanini, investigadores del Grup de Recerca en Medicina Perinatal i de la Dona de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau

Dimecres 3 març, 19.00

Preu: Activitat gratuïta (Cal inscripció prèvia)

La contaminació ambiental en les grans ciutats és un important perill per a la salut global de les persones adultes i nens. BiSC és el primer projecte de recerca que es duu a terme a la ciutat de Barcelona amb la finalitat de valorar l’impacte que la qualitat de l’AIRE urbà té en l’embaràs, volem saber com s’afecta el creixement i desenvolupament durant els primers anys de vida. Les majors oportunitats de prevenció de malalties es produeixen des de l’embaràs.

Activitat desenvolupada per l’Institut de Recerca de l’Hospital de Sant Pau – IIB Sant Pau.


La Fundació Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau és una fundació de caire científic que té per missió promoure la recerca bàsica, clínica, epidemiològica i de serveis sanitaris en el camp de les ciències de la salut i la biomedicina. El 2009, l’Institut de Recerca i d’altres nou entitats van crear l’Institut d’Investigació Biomèdica Sant Pau (IIB Sant Pau), amb l’objectiu de reforçar la recerca col·laborativa traslacional.

En aquest context, des de la Unitat de Cultura Científica (UCC+i) de l’Institut s’ha decidit impulsar la programació d’un cicle de seminaris/tallers en clau divulgativa, impartits per investigadors bàsics i clínics de l’IR.

Es preveu que aquests seminaris/tallers siguin impartits per professionals investigadors bàsics i clínics assistencials en un llenguatge proper i entenedor per a la ciutadania, però alhora científicament rigorós.

L’objectiu és mostrar els avenços científics en biomedicina i la seva importància en la pràctica clínica, en el diagnòstic i teràpia de les diferents malalties.

Compartir